Nincs még programod a hétvégére? 5 szuper kikapcsolódási lehetőséget mutatunk
Ezen a hétvégén is országszerte megannyi izgalmas esemény közül válogathatsz.

parocska
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az időjárás ma nem a legszebb arcát mutatja, ez még nem ok arra, hogy begubózz, és az egész hétvégét a négy fal között töltsd, hiszen az ország több települése számos kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtet.

Ezen a hétvégén Múzeumok Éjszakája, PIM Nyári Fesztivál, Fishing On Orfű, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint-koncert, valamint modern és kortárs kiállítás is vár. A port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat!

Múzeumok Éjszakája 

Országszerte, június 23.

A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka nemcsak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje, hiszen idén immáron 16. alkalommal ezen az éjszakán is megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató.

A programról bővebben itt olvashatsz.

PIM Nyári Fesztivál feat. V4 

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, június 17-30.

Itt élünk egymás szomszédságában: csehek, szlovákok, lengyelek és magyarok, együtt éltünk át diktatúrát, és együtt örültünk a szabadságnak. A PIM Nyári Fesztiválja ebben az évben a magyarországi V4 elnökség lezárásaként a művészet segítségével erősíti ezt a közösséget.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Fishing on Orfű 

Orfű, június 20-24.

A 2018. június 20. és 23. között megrendezendő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei - és nem zenei - produkciókkal várja az érdeklődőket.

A programról bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

Budapesti Történeti Múzeum, június 23., 18.30-tól

Harcsa Veronika a jazz műfajának kiemelkedő és sokoldalú énekese, akinek legfontosabb zenésztársa Gyémánt Bálint gitáros. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik. A koncertre ellátogató közönség a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Impressziók - Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, szeptember 23-ig

A debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2018. június 19. és szeptember 23. között mutatja be a Johannesburgi Művészeti Galéria mesterműveit. A dél-afrikai galéria 1910-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt, és páratlan értékű művészeti kinccsel büszkélkedhet. 

A kiállítás több mint ötven, a méltán nagyhírű dél-afrikai képtárból érkező művet mutat be, köztük olajfestményeket, akvarelleket és grafikákat, melyek több mint egy évszázad nemzetközi művészettörténetén vezetnek keresztül, a 19. századtól a 20. század második feléig, a legjelentősebb alkotók műveit felvonultatva Courbet-tól Corot-ig, Monet-től Degas-ig, Rossettitől Millais-ig, Picassótól Baconig, Lichtensteintől Warholig. 

A programról bővebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük