A Jobbik népszerűbb, mint az MSZP és a Fidesz
Kiderül a listából
Most fény derül arra, hogyan teljesítenek egymáshoz képest a politikusok Facebook-oldalai.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebookon egy közéleti személyiségnek is érdemes jelen lennie, és ha politikusokról van szó, számukra akár kötelezőnek is mondható a rajongói oldalak létrehozása. Hiszen a közösségi portálon könnyen kommunikálhatnak közönségükkel, illetve terjeszthetik a legfrissebb információkat.

Mesterházy Attila
Morvai Krisztina
Karácsony Gergely

Az, hogy egy politikusnak mennyi lájkolója van a Facebookon, adhat egy képet arról, milyen ismert egyikük, vagy milyen jól kezeli a Facebook-oldalát másikuk. A Social Times oldalán találhatóak napi frissítésű toplisták a hazai Facebook-oldalakról, így a politikusok oldalainak alakulását is figyelik. Ebből egyből kiderül, hogyan teljesítenek politikusaink a legnagyobb közösségi oldalon.

Politikus vagy híresség?

A politikusok oldalait nagyrészt - nem túl meglepően - a Politikus kategória alatt találod meg, ám előfordul, hogy az oldal készítője az Ismert személyiségek közé sorolja be például egy párt vezetőjének az oldalát. Mindkét választás jogos, de emiatt körültekintőbben kell nézni a toplistákat, ha meg akarod tudni, ki hol áll a politikusok facebookos oldalainak versenyében.

A politikusok toplistája

Ha viszont ránézel az Ismert személyiségek listájára, egészen máshogy alakul a helyzet:

  • Orbán Viktor rengeteg, 144 ezer rajongóval büszkélkedhet, amivel a hírességek között is viszi a negyedik helyet.
  • A második politikus a listán Vona Gábor, 50 ezer lákkal.
  • A harmadik pedig Gyurcsány Ferenc, 23 ezer lájkkal.

A pártok toplistája

Természetesen a politikai pártoknak is lehet Facebook-oldala. Ebben a kategóriában így fest a toplista:

  • Jelenleg első a Jobbik, 51 ezer lájkkal.
  • Második lett az MSZP oldala, 30 ezer rajongóval.
  • Harmadiknak pedig beért a Fidesz, 28 ezer lájkkal.

A Social Times oldalán naponta frissülő toplistákon követheted továbbra is, hogyan változik a politikusok oldalainak a helyzete a Facebookon, megnézheted, ki veszített rajongókat, és ki növelte leginkább támogatottságát a közösségi portálon. Emellett pedig számos más kategória szerint is szűrheted a listákat, érdekeljenek akár a gasztronómiai oldalak, akár a szépségápolási termékek oldalai.

Ezt is szeretjük