Először ereszkedtek le a pokol kútjába a történelem során: ezt találták ott a kutatók
A legendák szerint démonok lakják a pokol kútját, ám egészen más dolgokat találtak ott a kutatók.

pokol-kútja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a tudomány rohamtempóban fejlődik, és a kutatók folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre többet megtudjunk a minket körülvevő világról, így is akadnak olyan dolgok, amikre még ők sem tudják a választ.

A jemeni sivatagban, nem messze Omán határától tátong egy hatalmas, természetes módon kialakult lyuk, ami alapos fejtörést okozott a szakembereknek - egészen eddig, hiszen a történelem során először leereszkedtek a hatalmas, sötét verembe.

Ez van a pokol kútjában

Ahogy az ilyen ismeretlen és ijesztő képződmények esetében, úgy természetesen a jemeni lyukról is már régóta terjednek különböző legendák és babonák. Sokan csak a pokol kútjaként emlegetik, hiszen úgy vélik, a démonok börtöne található a mélyben, de olyan történetek is szárnyra kaptak, hogy aki megközelíti a vermet, azt beszippantja, aki pedig ellátogat a közelébe, azt balszerencse fogja üldözni. Korábban csak annyit tudtak róla, hogy 30 méteres az átmérője, a mélységét pedig 100-250 méteresre tippelték, hiszen pontos adatot nem tudtak.

Egyszer már megkíséreltek lemenni, ám 60 méter után véget ért az expedíció, hiszen különös dolgokat, például iszonyatos bűzt tapasztaltak. Ezekről később kiderült, hogy az elpusztult madarak teteme volt. Nemrég azonban több dolog is kiderült, hiszen egy nyolctagú kutatócsoport azt a bátor döntést hozta, hogy teljesen leereszkedik a koromsötét lyukba, hogy megnézzék, mi található az alján, valamint víz-, kőzet- és talajmintákat és állati maradványokat szerettek volna gyűjteni. Kiderült, hogy a pokol kútja 112 méter mély, az alján pedig kígyókra, elpusztult madarakra és barlangi gyöngyökre bukkantak. Ez utóbbi a lecsöppenő víznek köszönhetően alakult ki a Német Műszaki Egyetem geológusa, Mohammed al-Kindi szerint.

Egyre nő a szibériai Alvilág kapuja: a tudósok már komolyan aggódnak

Hatalmas repedés tátong Szibériában, és egyre csak nő: a Batagaikát vizsgáló tudósok tanácstalanok.

(Borítókép forrása: Strange_Sounds / Twitter)

Ezt is szeretjük