Gyönyörű türkizkék tavak sorakoznak a sivatagban: 10 természeti csoda, amitől eláll a lélegzeted
A Föld tele van felfedezésre váró, meseszép kincsekkel, melyekről az ember sokszor azt hiszi, ilyen nem is létezhet.

Lençóis Maranhenses
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érthető módon az ember számára többnyire saját hazája a legszebb, ettől függetlenül a bolygón több lenyűgöző helyszín létezik. A szerencsésebbek életük során rengeteg mesés vidékre eljutnak, de ahhoz, hogy valaki mindent lásson, talán még két élet is kevés lenne.

Ahogy ahhoz is, hogy az elképesztő látványosságokat egyetlen listán felsorakoztassuk. Bár korábban a CNN összefoglalta a világ hét természeti csodáját, sőt, azóta bővítette is, a felsorolt nevezetességekkel jó pár természeti képződmény felvehetné a versenyt. Úgy szépségben, mint érdekességben.

Lélegzetelállító természeti csodák

A brazíliai Lençóis Maranhenses Nemzeti Park homoksivatagjaiban egymást érik a türkizkék tavak: esős évszakban a homokdűnék megtelnek vízzel, így előfordulhatnak 2-3, de akár 100 méteres állóvizek is. A világ legnagyobb sósivataga, a bolíviai Salar de Uyuni szó szerint tükröt mutat a világnak, a hatalmas sivatag felületét ugyanis sókristályok borítják, amelyekről minden visszatükröződik. Vagy ott van a Danakil-mélyföld, ahol már 70 Celsius-fokos hőséget is mértek, így valóságos földi pokolként is leírható. És a lista velük még korántsem teljes.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük