Olyanok, mint a miniatűr szörnyek, mégis csodálatosak: így néznek ki a pókok egészen közelről

Ha messziről nézi az ember, nem is sejti, közelről milyen érdekesek a pókok.

GettyImages-1301212592

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vanna, akik félnek tőlük, mások imádják ezeket a nyolclábú élőlényeket: a pókok megosztó rendje mintegy 40 ezer fajt számlál a földön, ezek közé az ember környezetében és vadon élők is tartoznak.

Bármennyire is kettős a megítélésük, abban mindenki egyetérthet, hogy ezek az élőlények az állatvilág különleges és változatos csoportját alkotják, hiszen elképesztő méret- szín- és viselkedésbéli különbségeket mutatnak. Hála a technika vívmányainak, mára már van arra lehetőség, hogy ezeket a kis lényeket közelebbről is szemügyre vegyük. A róluk készült felvételeken szemeik, szőrszálaik, mintázatuk is jól kivehető. Érdemes pár fotó erejéig elmélyülni a szépségükben.

8 pókfaj testközelből

Közelről egészen olyanok, mintha apró szörnyecskék lennének. Valójában csodálatosak a természet nyolclábú szülöttei: különleges képek következnek nyolc látványos fajról, testközelből. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük