Mit tehetsz, ha pletykálnak rólad? Ez a megoldás a helyzetre
Szinte mindenkiről terjesztett már valaki légből kapott információt. Mit tehetsz, ha te kerülsz sorra?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha a rossz nyelvek olyan dolgokat kürtölnek szét rólad, amiknek nincs valóságalapja. Ha te is áldozatul estél a pletykálkodók tevékenységének, bizonyára tenni akarsz valamit jó híred visszaépítése érdekében.

De vajon lehet-e valamit kezdeni a helyzettel, és van-e értelme felvenni a harcot azokkal, akik valótlant állítottak rólad? Elmondjuk, melyik esetben mit tegyél.

Nem súlyos pletyka

Ha valami olyat találnak ki rólad, ami tulajdonképpen nincs nagy hatással a híredre, és azok kívül, hogy bosszant, nem lehet ártalmas számodra, a legegyszerűbb, ha nem teszel semmit, csak egy jót mosolyogsz az információ hallatán.

Minden csoda három napig tart, és ha a füllentők látják, hogy nem érdekel téged az erőlködésük, valószínűleg többé nem éri meg nekik a fáradságot, és abbahagyják a fecsegést.

Amennyiben tudod, ki indította útjára az álhíreket, akkor se fogadj bosszút, mert ha te is kitalálsz valami hasonló furfangot, lesüllyedsz a pletykálkodók szintjére, és ördögi körbe kerülsz. 

Inkább nyugtasd meg magad azzal, hogy te tudod az igazságot, a lelkiismereted tiszta, és akinek fontos vagy, illetve ismer téged, az úgysem fogja elhinni a rólad terjedő kitalációt.

Komolyabb pletyka

Ha olyan pletyka indul útnak rólad, aminek rád nézve kellemetlen következményei lehetnek, esetleg olyan súlyos, hogy azt már nem lehet szó nélkül hagyni, megpróbálhatod kideríteni, kinek állt érdekében ezt tenni veled, és kérdőre vonhatod az illetőt.

Ha azonban úgy érzed, a rosszakaró ezzel csak még jobban belendülne, érdemes segítséget kérned. Vázold a helyzetet valamelyik felnőttnek, és kérd ki a szüleid, tanáraid véleményét arról, hogy mi lenne a helyes lépés. Semmiképp ne fojtsd magadba a problémát, mert te ihatod meg a levét más rosszindulatú áskálódásának.

Ha igaz a pletyka

Előfordulhat, hogy valami olyan információ szivárgott ki rólad valaki jóvoltából, amit egyáltalán nem szerettél volna mások orrára kötni. Lehet, hogy a többiek még nem is gondolják, hogy igaz, és pletykaként kezelik, de ilyenkor jobb, ha tőled tudják meg az igazat.

Mérlegeld, hogy melyik esetben járnál jobban: ha hagynád lecsengeni a dolgokat, vagy ha színt vallanál. Azt azonban mindig tartsd szem előtt, hogy a lelkiismereteddel mindig neked kell majd elszámolnod, és a titkok általában előbb-utóbb kiderülnek.

Ezt is szeretjük