Így érd el gyorsan, hogy népszerű legyél a suliban: már az első nap elkezdheted
Eláruljuk a népszerűség titkait, mindenkit levehetsz a lábáról!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A figyelemért való harc első hulláma már az iskolában megmutatkozik. Nem véletlen, hogy a legtöbb gimiben játszódó film cselekménye arról szól, hogy lesz valakiből egy csapásra a suli kedvence.

Szerencsére ez nem csak egy újabb tündérmese, az életben is megvalósíthatod: ha új helyre kerülsz, új lappal indulhatsz, előítéletek nélkül. Eláruljuk, hogy válhatsz népszerűvé a suliban!

Légy barátságos!

Nagyon fontos, hogy barátságos legyél! Egy mosoly vagy kedves szó mindenkire megnyugtatóan hat, hiszen nem csak számodra idegen az új légkör. Ezzel nyithatsz mások felé, illetve feloldhatod kezdeti a feszültséget, így már az első néhány nap alatt sok ismeretségre tehetsz szert, ami nagyon fontos a népszerűségi index fellendítéséhez.

Ha az emberek tudják, hogy bizalommal fordulhatnak hozzád, sohasem leszel egyedül, és sok barátod lehet, mert a barátságos és kedves embereket mindenki kedveli.

Teremts kapcsolatot!

Bármennyire is zárkózott vagy, ki kell bújni a csigaházból, és kezdeményezni. Az, hogy megpróbálsz nyitni a többiek felé, még nem jelenti azt, hogy teljesen ki kell adnod magad. Már azzal is növelheted az ázsiódat, hogy figyelsz másokra, és meghallgatod őket.

Kezdeményezz beszélgetést, lehetőleg minél több emberrel, akár szünetben, az udvaron, akár a büfében, sorban állás közben, netán a mosdóban, esetleg a más osztályokkal közösen tartott órákon.

Mindenki átesik azon, hogy új emberekkel kell megismerkednie, de a beilleszkedés és a népszerűség megteremtése csak úgy megy, ha befogadó vagy másokkal szemben, és nem félsz attól, hogy idegenekkel kell kapcsolatot teremtened.

Nehézségek otthon és a suliban

Ha sok barátod van, köztük néhány egészen közeli, akikben 100%-ig megbízol, akkor a problémákat is egyszerűbb megoldani.

Csillogtasd meg a humorodat!

Egy új, idegen környezetet sohasem egyszerű megszokni és magadénak érezni, de egy csipetnyi humorral fűszerezve hamar megtalálhatod a közös hangot az osztálytársakkal. Egy-egy poén a megfelelő pillanatra időzítve könnyedén feloldhatja a kínos és feszült helyzeteket, amelyek általában kényelmetlen csendet eredményeznek.

Ha megmutatod a vidám énedet, akkor lazának és természetesnek fogsz tűnni, vagyis szimpatikus leszel az embereknek, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy keresni fogják a társaságodat.

Persze fontos, hogy megválogasd a poénokat, másokon élcelődni ugyanis kifejezetten ellenszenves személyiségre vall, illetve a mennyiséggel is vigyázz. Ha poéngyárnak hisznek, akinek mindenre van valami válasza, akkor rögvest elkönyvelnek az osztály udvari bolondjának. Tehát a végső konklúzió: légy vicces, de ne sértő, és tarts mértéket!

Ezt is szeretjük