Ritka közös fotó! Így néz ki Péterfy Bori bátyja, Gergely
Csütörtökön együtt lépnek fel a Millenárison
November 10-én irány a Millenáris!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Millenáris új kulturális programsorozatot indít útjára novemberben, Befogadó címmel. Tíz este, tíz izgalmas esemény: improvizációs irodalmi estek foci és rock témára – Momentán Társulat –, csodás és furcsa rokonok együtt, egy időben, egy színpadon – Péterfy Bori és Péterfy Gergely, Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán –, költők és zenészek slágergyanús rájátszása a Litera 9. születésnapja alkalmából, slam poetry verseny szemtelenül tehetséges, fiatal művészekkel és egy különleges vacsoraszínház-est Elek Ferenccel. November 10-én Péterfy Bori színész-énekesnő és Péterfy Gergely író közös estjét láthatod.

Péterfy Bori és bátyja Péterfy Gergely

Péterfy Bori színész-énekesnő és Péterfy Gergely író közös estje

Talán kevesen tudják, de Péterfy Bori, az Amorf Ördögök, majd a Péterfy Bori & Love Band énekesnője, a Krétakör, majd a Nemzeti Színház színésze és Péterfy Gergely, a többek közt a Kalandorok című film forgatókönyvét író, hatkötetes író Áprily Lajos költő dédunokája, Jékely Zoltán költő és Jancsó Adrienn előadóművész unokája és Péterfy László szobrászművész gyermeke.

A jeles felmenők árnyékával azonban már rég leszámoltak, mindketten saját úton járó, kiváló művészek.

A november 10-i közös műsorukban fellép Gerlóczy Márton író és Gerlóczy Zsigmond zongorista. Műsorvezető: Rieger Johanna.

Péterfy Bori és Péterfy Gergely

Péterfy Bori előbb a Krétakör Színház, majd 2008-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja, az egykori Amorf Ördögök zenekar és a 2007 elején alakult Péterfy Bori & Love Band énekesnője. 2008-ban Magyar Köztársasági Érdemrenddel tüntették ki.

Bátyja Péterfy Gergely, hat kötetes író, a Paczolay Béla rendezte Bányató, illetve Kalandorok című film forgatókönyvírója. József Attila-, Márai Sándor- és Mészöly Miklós-díjas író.

Péterfy Gergely interjú részlet

„A gyerekek mindig a nagyszülőkre ütnek. Apám szobrász, én fakezű vagyok, a gyerekeim viszont istenien rajzolnak. Velem kapcsolatban az biztosan elmondható, hogy engem kevésbé érdekelt a színház, mint a Borit, mindig dühít, hogy sosem működik rendesen egyszerre semmi, ha nem a műszak hibázik, akkor valaki szimplán tehetségtelen, szid is a húgom, hogy nem járok eleget az előadásaira.

Ez van, magába a rendezői munkába, sem a filmnél, sem a drámánál már nem szeretek beleszólni, ez a része nem érdekel a történetnek. Mindemellett nagyon szeretnék a Borival többet együtt dolgozni. Jó lenne egyszer neki írni egy szerepet.” – Péterfy Gergely interjú részlet, Magyar Narancs.

Péterfy Bori színész-énekesnő és Péterfy Gergely író közös estje
Helyszín: Millenáris Fogadó
Időpont: 2011. november 10. csütörtök 20 óra
Jegy: elővételben 800 forint, a helyszínen 1000 forint. Jegyedet itt válthatod meg!

Kép: Valuska Gábor

Ezt is szeretjük