Több világhírű slágert ihletett Pattie Boyd: képeken Eric Clapton és George Harrison egykori felesége
Ugyanaz a nő ihlette meg a Beatlest és Eric Claptont.

eric-clapton-pattie-boyd
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha Pattie Boyd neve elsőre nem cseng különösebben ismerősen, ne érezd rosszul magad. A múzsák gyakran jutnak erre a sorsra. De a dalokban vagy más művészeti alkotásokban az idők végezetéig élnek. 

Ha mégis kíváncsi vagy, ki volt az a nő, akihez olyan világhírűvé vált slágereket írtak, mint az If I needed someone vagy a Layla, olvass tovább!

Pattie Boyd, a zenészfeleség

Pattie Boyd húszéves volt, amikor modellkarrierje beindult. George Harrisonnal is nagyjából ezzel egy időben találkoztak, 1965-ben pedig már az eljegyzést is megtartották. Hozzá írta George Harrison az If I needed someone-t, de ő ihlette a Something és a For You Blue című számokat is. Az 1960-as évek végén Harrison és Eric Clapton egyre többet dolgoztak együtt. Clapton pedig beleszeretett barátja feleségébe, akihez 1970-ben megírta karrierje legszebb szerelmes dalát, a Laylát. Pattie azonban még sokáig nem viszonozta érzéseit - állítólag ennek a szerelmi csalódásnak is köze volt Clapton heroinfüggőségéhez. Clapton néhány évvel később - ekkor már tisztán - újra nekifutott a dolognak, és érzései viszonzásra találtak Pattie-nél. Harrisonnal addigra megromlott a házasságuk, hivatalosan 1977-ben váltak el. Pattie még olyan további Clapton-slágereket ihletett, mint a Wondeful Tonight vagy a Bell Bottom Blues. Bár ez a házasság sem lett hosszú életű - az elsőhöz hasonlóan többek között a férj hűtlenkedései vetettek árnyékot rá -, a dalokban a szerelem tovább él.

Ezt is szeretjük