Elhagyott, de még szereted? Van értelme visszahódítani az exet?

Bizonyos esetekben a szakítás nem mondható véglegesnek. Segítünk, ha visszahódítanád!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élet nem egy old school film, ami a the end felirattal zárul.

Egy kapcsolatból kilépni hosszabb folyamat, pontosan ezért nem tudhatod, hogy a döntés végleges, vagy csak amolyan szünetféle. Segítünk, hogy eligazodj a szakítás és újrakezdés útvesztőjében!

Harcolni vagy elengedni?

Elég közhelyesen hangzik, de egy kapcsolat nem hűl ki egyik pillanatról a másikra. A közös élmények és szép, sőt, még a kevésbé kedves pillanatok is összekötnek titeket az exeddel, ami felveti a lehetőségét az újrakezdésnek. Habár a mondás úgy tartja, hogy felmelegítve csak a káposzta jó, vannak bizonyos szituációk, amikor érdemes harcolni ezekért az emlékekért, és újra megpróbálni együtt.

Elsőként ajánlott megfigyelni, milyen reakciókat mutat irányodba a srác. Keresi-e a társaságod, vagy nagy ívben elkerül, esélyt ad-e arra, hogy megbeszéljétek, hol siklott ki a dolog, netán szóba sem áll veled? Ha legalább a lehetőséget megadja a helyzet tisztázására, az már jó jel, bár még ekkor sem garantált, hogy az újrakezdés jó ötlet.

Egy új kezdet

Ha az exed érdeklődik irántad, az azt jelenti, hogy ő sem tud egykönnyen túllépni, és van remény arra, hogy mégis egymás karjaiban fogtok kikötni. Ebben az esetben fontos, hogy egy alkalmas pillanatban leüljetek megbeszélni, mi volt a szakítás oka.

Egy kapcsolat nyilván két emberen múlik, tehát most ne homályosíts, őszintén mondd el, mit érzel, és hagyd, hogy a srác is megnyíljon. Ezzel nemcsak a múlt problémáira, de a jövőben esetlegesen felmerülő nehézségekre is másképp tekintetek majd, ami szilárdabbá teheti a kapcsolatotokat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha sikerül megoldást találnotok a dolgokra, akkor ajánlott még egy esélyt adni magatoknak, de haladjatok lépésről lépésre, ne ott folytassátok, ahol abbahagytátok. A kapkodás nem segít, sőt, riasztó lehet. Ha viszont mindig egy picit léptek csak előrébb, az egyszerűbbé teszi az amúgy kényes helyzetet.

Reménytelen kilátások

Sajnos mindemellett vannak olyan helyzetek, amikor a szakítás végleges, és semmi esély nincs az újrakezdésre. Ha az exed nemcsak elkerül, de nyíltan mellőz - például nem jár már abba a társaságba, amibe te, letilt a chatről, netán töröl az ismerősei közül a közösségi oldalakon -, akkor végérvényesen lezárta a múltat, és igyekszik továbblépni. Ilyenkor el kell fogadnod a döntését, még ha ez rettenetes fáj is, és neked is meg kell próbálnod továbblépni.

Hidd el, mindkettőtöknek jobb, ha külön utakon folytatjátok, mert így elkerülhető a további szívfájdalom, ami minden egyes együtt töltött nap után csak még erősebb lenne. Ráadásul, ha a kapcsolatban sem lennétek boldogok, azzal csak fojtogatnátok egymást, ami sokkal inkább elmérgesíthetné a helyzetet, és ezen még az idő múlása sem tompítana.

Ezt is szeretjük