Vajon most újra összeáll az MSZP és az SZDSZ?
Ezt Schiffer sem gondolhatja komolyan
Az ellenzék összefog, az LMP, Jobbik és a Fidesz külön ünnepel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szabadság összeköt szlogennel demonstrálnak október 23-án közösen az ellenzéki pártok, az LMP-n kívül mindenki csatlakozott.

Megemlékezés az '56-os Műegyetemi emlékműnél

Az ellenzéki demonstráción részt vesz az Együtt 2014, a Párbeszéd Magyarországért, az MSZP, a Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok, valamint a Szabadelvű Polgári Egyesület.

Az LMP visszautasítja a meghívást

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András közölte, hogy pártjával együtt nem szeretne részt venni egy olyan, a nemzeti ünnepen megtartott rendezvényen, ami az MSZP-SZDSZ szövetség újrakötéséről szól.

Szerinte azok fognak fellépni a Műegyetemi rakparton felállított színpadon, akik az Orbán-rezsim okozói, hiszen nélkülük a mostani kormány nem jutott volna kétharmados többséghez. Az LMP képviselője, Szél Bernadett szerint szintén fontos, hogy egy nemzeti ünnepen ne jelenjen meg aktuálpolitikai felhang, éppen ezért méltóságteljesen akarnak megemlékezni az ünnepen. A párt rendezvényéről még nincs információ.

Emelt fővel ünnepelni

A Fidesz is emelt fővel szeretné megünnepelni, és fejet hajtani 1956 emléke előtt a Hősök terén - mondta el Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. Megemlítette, hogy az ellenzék együtt fog megemlékezni, ugyanazok az emberek, akik 2006. október 23-án békés tüntetőkre lövettek, és együtt lesznek, akik nemrég Orbán Viktor szobrát ízekre szedték és rugdosták. Olyanok fognak most össze, akiket csak a gyűlölet tart össze.

Idén október 23-án megrendezik a harmadik Békemenetet is. Az Echo TV és a Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor arról beszélt, hogy a felvonulás elsődleges célja a tisztelgés a forradalom hősei előtt, amit majd a Békemenet alkalmával fognak megmutatni az ellenzéki pártoknak.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János szerint feledtetni kell az emberekkel az 50. évforduló gyalázatát a nemzeti ünnepen, és be kell fejezni a félbehagyott rendszerváltozást - ezt az államtitkár a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Örökség Intézete hétfőn tartott '56-os megemlékezésén mondta el.

A menettel szeretnék az emberek szemét felnyitni a hazugságokkal szemben. A Demokrata főszerkesztője, Bencsik András hangsúlyozta, hogy részt kell venni a Békemeneten, hogy megmutassák, milyen a példás viselkedés. A Békemenet október 23-án a Bem szobortól indul, és a Hősök tere felé tart a Margit híd, Szent István körút, Nyugati tér, Teréz körút, Oktogon és Andrássy út útvonalán.

A Jobbik is demonstrál

A Jobbik is a maga módján ünnepli október 23-át. A vonulással egybekötött demonstrációt tart, ami a kormánykárosultak nagygyűlésébe torkollik majd, ahová minden olyan állampolgárt várnak, akit az elmúlt évek fideszes és szocialista kormányai tönkretett. Erre a közös pusztításra az legszembetűnőbb bizonyíték, hogy félmillió ember hagyta el az országot.

A rendezvény délután fél kettőkor kezdődik a Vértanúk terén, a beszédeket követően a résztvevők átvonulnak a Deák térre.

Kép forrása: MTI, Illyés Tibor

Ezt is szeretjük