Képek! 100 ezer ember vett részt az ünnepi rendezvényen

Ilyen volt augusztus 20. 2013-ban

Egy kisebb ülődemonstrációt tartottak az Astoriánál.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint a keddi tisztavatással kezdődően nagyjából százezer ember ünnepelt augusztus 20-án Budapesten.

Rengeteg program volt az országban. Megrendezték többek között a debreceni virágkarnevált, a népművészeti bemutatót a budai Várban, de több helyen voltak hangversenyek, illetve kenyérszentelés is.

Az ünnepi rendezvényeket sehol nem zavarták meg. Egyedül a fővárosi Astoriánál tartott ülődemonstrációt a Haza Nem Eladó Mozgalom. A szervezet augusztus 19-én fogadta el saját határozatát a devizahitelesek ügyével kapcsolatban, amit elküldtek Áder Jánosnak. Erre az államfőtől nem kaptak választ, így 50 városban zártak le a tüntetők központi kereszteződéseket. Az ülődemonstráció békésen zajlott, este nyolc körül oszlott fel a tömeg.

Augusztus 20. anno

Az augusztus 20-i felhajtás nemcsak napjainkra jellemző, elődeink már a 20. század során is megadták a módját az ünneplésnek. A vízi parádé, a légi bemutató és természetesen a tűzijáték sem maradhatott el Szent István ünnepén. Nézd végig, hogy ünnepeltek a múltban!

Ezt is szeretjük