Megint egy törvény, ami százmilliókkal tömheti az állam zsebét
Végső szavazások
A nyári szünet előtt közel 20 törvényről döntöttek a képviselők.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az országgyűlés a nyári szünet előtti utolsó ülésén majdnem 20 törvényjavaslattal kapcsolatban szavaz.

Forrás: MTI, Soós Lajos

Rengeteg le nem zárult kérdés volt napirenden, amit most véglegesítettek. Ilyen többek között a Margitsziget ügye, az egyháztörvény újraszabályozása vagy az internetes szerencsejátékokat üzemeltetők állami engedélyeztetése.

Mi lesz a Margitszigettel?

Eredetileg június 10-én szavazta meg a parlament, hogy a Margitsziget a XIII. kerülettől a főváros kezébe kerüljön. Ezt Áder János államfő visszaküldte múlt pénteken, de végül az országgyűlés a szerdai napon megszavazta változtatás nélkül. A terület a főváros kezében lesz annyi módosulással, hogy nem június 30-tól, hanem július 15-től lép hatályba.

Az egyháztörvény újraszabályozása

Az alaptörvényben foglaltak alapján az országgyűlés megszavazta, hogy mostantól minden vallási közösség használhatja az egyház elnevezést. Tehát vallási közösségek Magyarországon a vallási tevékenységet végző szervezetek és bevett egyházak lehetnek. Bevett egyház csak az országgyűlés által elfogadott egyház lehet, a vallási tevékenységet végző szervezeteket csak a Fővárosi Törvényszék veheti nyilvántartásba.

Mostantól ha a parlament visszautasítja a bevett egyházi státuszt, az Alkotmánybíróság felülvizsgálhatja a döntést. Az augusztus elején hatályba lépő rendelet kimondja továbbá, hogy a hitéleti oktatás költségeit az állam biztosítja.

Szerencsejátékok - 100 milliós bevétel az államnak

Az országgyűlés szerdai ülésén döntöttek arról, hogy az internetes szerencsejátékok mostantól állami engedélyhez kötik. Megszűnik az online kártyajátékok és lóversenyfogadások liberalizációja, állami koncesszióhoz kötik valamennyi hírközlési rendszerek útján szervezett sportfogadást, valamint kártya- és kaszinójátékot.

A szabályozás szerint a magántársaságok öt évre kaphatnak engedélyt a fogadások szervezésére, amiért játéktípusonként évente 100 millió forint koncessziós díj, kéthetente játékadó és negyedévente felügyeleti díj befizetésére kötelesek.

Büntetéseket is megszavaztak

A parlamentben múlt pénteken felbuzduló 40 jobbikos képviselő fejezte ki nemtetszését a földtörvény megszavazását illetően, ami az összes európai uniós országnak biztosítja a magyar földhasználat lehetőségét. A jobbikosok a pulpitusra felvonulva egy Hazaárulás feliratú molinóval jelentek meg. Az országgyűlés összesen nagyjából 17 millió forint büntetést szavazott meg, ebből a legmagasabb a frakcióvezető Vona Gáboré 672 510 forinttal. Ráadásul Kövér László letiltotta a Jobbik frakciójának beléptetőkártyáit.

OLVASD EL EZT IS!

diakok lead
  • főiskola
  • belföld

A kormány engedett

Ezt is szeretjük