3 dolog, amit tudnod kell, ha a kiszemelted az osztálytársad

Előnyök és hátrányok

Ha bizonyos játékszabályokat betartasz, nem lehet nagy baj.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szerelem nem válogat - szól a közismert mondás. Éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy az a srác, aki megtetszik neked, történetesen az osztálytársad.

Egy osztályrománc számos bonyodalmat szülhet, ugyanakkor előnyei is akadnak szép számmal. Azonban mielőtt belevágsz, nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy melyek is ezek.

Folyton együtt

Nap mint nap látjátok egymást, együtt mentek szünetben a büfébe, esetleg még az órákon is egymás mellett ültök. Látod, amikor a szünetekben a haverjai társaságában elengedi magát, és úgy viselkedik, akár egy rossz gyerek, ő pedig látja, amikor tesióra után kissé kócosan, nyúzottan vonszolod fel magad a terembe.

Lévén, hogy részt vesztek egymás hétköznapjaiban, akarva-akaratlanul tanúi vagytok egymás jó és rossz pillanatainak, sikereinek és kudarcainak, esetenként kissé cikis megnyilvánulásainak, biztosan egymás valódi, leplezetlen arcát ismeritek meg. Hiszen ki lenne arra képes, hogy egy egész tanéven keresztül megjátssza magát?

Így, amikor nekiindultok a kapcsolatnak, mindketten pontosan tudni fogjátok, hogy kivel van dolgotok. Hátrányt jelent viszont, hogy így esélyetek sem marad arra, hogy érezzétek egymás hiányát. Azzal, hogy egy osztályba jártok, elveszik annak a varázsa, amikor a suliban ülve az órádat lesed, várva, hogy eljöjjön a délután, és végre találkozhass vele. 

A magánélet: tabu!

Teljesen érthető, hogy ha szeretitek egymást, akkor nehezen tudjátok megállni, hogy ezt lépten-nyomom ki is nyilvánítsátok. Az iskolán belüli közösségi életnek azonban vannak bizonyos íratlan szabályai, mint például, hogy a páros életetek nem tartozik másokra. Azt biztosan senki sem fogja rossz szemmel nézni, ha a nap folyamán egyszer-egyszer összeölelkeztek, vagy adtok egymásnak egy puszit, azt viszont annál inkább, ha egész nap nyilvánosan enyelegtek, csókolóztok.

Erre mindenképpen ügyelned kell, ha szeretnéd elkerülni az osztálytársak rólatok folytatott rosszindulatú pletykálkodását, esetleg az osztályfőnökkel való kínos beszélgetést.

Ezek a legkínosabb bakik az első randin

Nézegess képeket!

Elolvasom

Továbbá próbáljátok meg otthon hagyni a gondokat is, ha éppen összevesztek, ugyanis nem tanácsos az osztályban heves vitát folytatni a magánéleti problémáitokról. Ennek több oka is van. Egyrészt szétzilálhatjátok a közösséget azáltal, hogy a társaság egy része a vitában melletted, míg a másik része a pasid mellett foglal állást. Másrészt, ha esetleg vannak az osztályban olyan emberek, akik nem nézik jó szemmel a kapcsolatotokat, akkor a vitás helyzetet könnyedén felhasználhatják arra, hogy egymás ellen hangoljanak titeket.

Úgy működhet igazán jól egy osztályon belüli kapcsolat, ha nem tárjátok a nyilvánosság elé a magánéletetek minden egyes részletét, még akkor sem, ha ezt időnként nehéz megállni. Vannak dolgok, amelyek szigorúan csak kettőtökre tartoznak. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Szakítás után

Az osztályrománc talán legsúlyosabb hátulütője a szakítás utáni helyzet kezelésének nehézsége, főleg, ha egy olyan nézeteltérés vet véget a kapcsolatotoknak, amely után legszívesebben mindketten jó időre elkerülnétek egymást. Ez a helyzet akkor is, ha egy hosszú távú kapcsolatnak szakad vége, és bár nem haraggal váltok el, mindkettőtöket megviseli a másik közelsége. Az osztálytársi viszony azonban sajnos a szakítás után sem ér véget, így kénytelenek vagytok továbbra is nap mint nap találkozni, és uralni a helyzetet. Ez pedig cseppet sem könnyű feladat. 

Ezt is szeretjük