3,5 millió éves baktériumot fecskendezett magába az orvos: állítja, meghosszabbítja az életet

Szinte el sem hiszi az ember, de ez az orvos volt olyan vakmerő, hogy beinjekciózza a baktériumot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ami az orosz laboratórium falai között történt, az olyasmi, amit fikciónak, egy izgalmas mozifilm cselekményének hinnénk, ám ez a puszta valóság: Dr. Anatoli Brouchkov fecskendőt ragadott, és magába injekciózott egy 3,5 millió éves baktériumot.

A szakember azért tett így, mert korábbi megfigyelésekre alapozva úgy hitte, a hosszú élet titkára lelt, és magán is ki akarta próbálni a baktérium hatását.

Az F bacillus

A baktérium neve F bacillus, és 2009-ben fedezték fel. A szibériai Yakutsk régió hegyekkel övezett területének permafroszt, azaz örökfagyos talajrétegéből származik - mélyebbről, mint a mamutcsontok. Dr. Brouckov 3,5 millió évesnek saccolta az F bacillust, ami egészen lenyűgözte őt, hiszen a baktérium még élt.

A különleges baktérium nemcsak önmaga élt túl közel négymillió évet, de, mint kiderült, az azt magában hordozó élőlények élettartamát is megnöveli. Megfigyelések szerint ugyanis azoknak az egereknek és muslicáknak, melyek a baktériummal voltak kezelve, az élettartama megnőtt. Nemcsak az életük lett hosszabb, hanem a termékenységük is kitolódott - az egerek öregkorukban is képesek maradtak szaporodni. Érdekes módon azok az emberek is, akik a baktérium lelőhelyének területén élnek, átlagosan tovább élnek, mint a másutt élők, ami annak is betudható lehet, hogy az ivóvizük a baktériummal "fertőzött".

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ugyan a baktérium működését még nem sikerült feltérképezni és megérteni, a kísérleti élőlények reakciója igen érdekes. Az orvos immáron három éve fecskendezte magába a baktériumot, és azóta még csak meg sem fázott - talán az F bacillus védi meg? Ha igen, az sem kizárt, hogy valóban a hosszú élet titkára bukkantak. Kiderül, ha az orvos már a százon is túl lesz.

Az Inka Birodalom olvasható kötelei: csomókkal kódolták az információkat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük