Ezek Magyarország legveszélyesebb útszakaszai: három év adatai alapján állapították meg a szakemberek

Ezeken az utakon különösen óvatosnak kell lenni!

GettyImages-200256829-001

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

„A Magyar Közút Zrt. (MK) munkatársai 103 baleset-halmozódási helyet találtak” - árulta el a közútkezelő cég a Vezess.hu-nak, amikor az elmúlt évek legveszélyesebb útszakaszairól kérdezték őket. A 2020 és 2022 közötti időszakot átfogó adatok 42 veszélyes helyre mutatnak rá lakott területen belül, és 60-ra azokon kívül.

Az ország legveszélyesebb útszakaszai

Az adatok alapján az 51-es/510-es út dunavarsányi szakasza és a városkörnyéki része az ország legveszélyesebb útja, 33-as súlyozott balesetszámmal, a baleseteket ugyanis pontozzák a súlyosságuk alapján. A szakaszon három év alatt összesen 31 baleset történt, de kevésbé súlyosak, mint a második helyezettnél, a 4-es út szolnoki részén, ahol annak ellenére, hogy csak 7 baleset volt, a súlyozott balesetszám mégis 27-es.

GettyImages-170742634
Fotó: Arctic-Images / Getty Images Hungary

A lista harmadik helyén az M0-s Üllő és Vecsés közti szakasza szerepel, a negyedik helyezett pedig a korábbi hároméves időszak listavezetője, a Bakonyban található 82-es főút lett. A teljes lista ide kattintva elérhető.

A Magyar Közút Zrt. szakemberei elmondták, hogy településeken belül főként a különféle útkereszteződések okozzák a legtöbb bajt, a külterületeken pedig a csomópontok és az éles kanyarok.

Veszélyes útszakaszokkal nem csak Magyarországon lehet találkozni. Ide kattintva megnézheted a világ legveszélyesebb útjait bemutató képes listánkat. 

Nagy újítás jön a Google Térképen: sokak életét megváltoztathatja

Sokan fognak örülni az új funkciónak.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük