A fa tetejéről akarták menteni, de nem hagyta magát - Az érdi tűzoltókat vicces ragadozó tréfálta meg

Szokatlan esethez hívták az érdi tűzoltókat szerdán.

GettyImages-527873920
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megesik, hogy egy állat - macska, papagáj, kutya - fennreked egy fán, vagy beszorul a csatornába, ahonnan a gazdái órák múltán sem tudják lecsalogatni, illetve kimenteni. Ilyen esetekben sokan hívják a tűzoltókat segítségül. Az efféle mentésekből rendszerint könnyfakasztó fotó vagy videó készül. De persze nincs két egyforma mentés. Az érdi tűzoltókat szerdán egy meglepő esethez hívták.

Mosómedve rekedt egy érdi fán

Fán rekedt egy mosómedve az érdi Citromfa utcában. Az állat szerda hajnaltól délutánig ült a fán, ami természetesen szemet szúrt a környéken lakóknak, akik riasztották az érdi Civil Állatmentőket, valamint az érdi tűzoltóságot. Az alábbi felvétel alapján a legalább 20 méteres magasságban lévő állatot emelőkosaras tűzoltóautóval próbálták lehozni a fa tetejéről.

A mosómedve hazánkban nem honos, és 2010 óta tilos Magyarországon a háziállatként való tartása, szaporítása. Az érdi állat tehát illegálisan tartózkodott a fa tetején és a környéken. Talán emiatt, talán félelmében, mindenesetre igyekezett elkerülni a tűzoltókat, nem hagyta magát megfogni. Ahogy közelítettek felé, először elkezdett lefelé mászni, majd átugrott egy szomszédos fára. Végül - ez már a videón nem látszik - leugrott a fáról, majd eltűnt az állatvédők és a tűzoltók szeme elől. Az állat számára tehát a mentés jól végződött, ám az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívta a környéken lakók figyelmét, hogy a mosómedve ragadozó állat, aki haraphat és támadhat, ha megzavarják a nyugalmát.

Ezek a 2024-es tűzoltónaptár legszexibb fotói - Kockás hasakból és kisállatokból idén sem lesz hiány

Jövőre sem maradunk szexi tűzoltós naptár nélkül.

Elolvasom

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük