Orbán vallomása: ennyi ideig szeretne miniszterelnök maradni
A kormányfő elárulta hosszú távú terveit, így véget vetett egy régóta tartó találgatásnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

"A köztársasági elnöki munka nem az, amire az ország jól tudna használni" - mondta el újságírói kérdésre Orbán Viktor mai székesfehérvári látogatásán.

Az Index szerint a Hír TV újságírója azt kérdezte a miniszterelnöktől, előfordulhat-e, hogy Áder János mandátumának 2017-es lejártakor ő váltja Ádert a Sándor-palotában, és Lázár János lesz a kormányfő.

Orbán Viktor a felvetésre azt mondta, hogy "ennek nulla alatt van a valószínűsége". Szerinte az államfői munka nem lenne neki való, mert az más karaktert igényel.

Régóta él már az a pletyka, mely szerint Orbán előbb-utóbb a Sándor-palotába költözne, miután kiszélesítenék az alkotmányban az államfői jogköröket.

Ehhez azonban alighanem közvetlen választáson kellene megmérettetnie magát a jelölteknek, de most már a kétharmados többség is hiányzik egy ilyen módosításhoz, ezért jogilag is nehézkes lenne elintézni a cserét.

Ezzel Orbán azt is bejelentette, hogy 2018-ban is miniszterelnök-jelölt lesz. "Alig várom, hogy 2018-ban is léphessek" - idézi a kormányfőt az Index. Így Orbán már azt tervezi, hogy 2022-ig a kormányfői székben ülhet. Ezzel talán egy régóta tárgyalt és találgatott kérdésre kerülhet pont.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fotó: MTI/Illyés Tibor; mobilon: Facebook.com/Orbán Viktor

Ezt is szeretjük