Rejtett kép lapul a fekete vonalak között: milyen gyorsan veszed észre?

Sokaknak feladta a leckét ez az optikai illúzió, de nem lehetetlen kiszúrni a titkát.

csikok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a rejtélyeket és a fejtörőket, bizonyára az optikai illúziókban is kedved leled, hiszen ezek pontosan azok a feladványok, ahol semmi sem az, aminek látszik. Most egy különösen izgalmas, becsapós képet mutatunk, amit nem elég csupán erősen szuggerálni ahhoz, hogy felfedje a titkát: sőt, minél tovább nézed meredten, annál kevésbé látod majd a lényeget.

Az első ránézésre csak fekete és fehér vonalakból álló, kissé vibráló ábra valójában mást is rejt: a csíkok között egy állat képe bújik meg, melynek felfedezéséhez egy kis testmozgásra van szükség. Vigyázz, mert bántja a szemet, ha egyfolytában egy pontot figyelsz rajta, és ez nem is vezet eredményre, ezért inkább elmondjuk, hogyan láthatod meg a turpisságot.

cicafej

Távolodj el a monitortól 70-80 centiméterre, állítsd a képet szemmagasságba, majd mozgasd a fejed jobbra és balra. A dolog nehézsége abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő sebességet, hiszen nem mindegy, milyen tempóban rázod a fejed: akkor sem rajzolódik ki egyértelműen az állat, ha túl lassan mozogsz, és akkor sem, ha túl gyorsan.

Az illúzió nemrégiben a Twitteren jelent meg, és gyorsan elterjedt az interneten. Bizony, voltak, akiknek beletört a bicskájuk a feladatba, de a legtöbben azért egészen hamar, akár első próbálkozásra is megtalálták a rejtett képet. Ha úgy érzed, hiába próbálkozol, kicsinyítsd le a böngésződ méretét, mert úgy könnyebben kirajzolódik a megoldás, amit most már el is árulunk: egy macskafej bújik meg a vonalak között.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Hihetetlen, de ezek a képek egyszerű vonalakból állnak

Katy Ann Gilmore olyan optikai illúziókat alkot egyszerű vonalakkal, melyektől tátva marad a szád. A Los Angeles-i művész matematikából diplomázott, ezért nem nehéz kitalálni, honnan szerzi az inspirációja jelentős részét.

Ezt is szeretjük