A 3 legjobb ingyenes, online IQ-teszt - Töltsd ki most!
Mérd le te is az intelligenciád szintjét néhány kattintással a szoba kényelméből, ingyenesen!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az IQ, azaz intelligenciahányados számszerűsítve mutatja ki a pillanatnyi értelmi képességet.

Ahhoz, hogy megtudd, a te IQ-d mekkora, számos teszt rendelkezésedre áll. Megmutatjuk a legjobbakat.

A Mensa HungarIQa tesztje

Magyar nyelven tesztelheted magad a Mensa oldalán lévő próbateszttel. Készülj fel azonban, hogy nem lesz könnyű dolgod.

A teszt 70 kérdésből áll, és kitöltése nagyjából fél órát vesz igénybe. A kérdéseket bizonyos időkorláton belül kell megválaszolnod, így ennél több időt biztosan nem fogsz eltölteni vele.

A teszt nyelvi képességfelmérőkkel indul, ezután logikai, numerikus, mértani és memóriatesztek következnek.

A Mensa IQ-tesztjének hivatalos verzióját személyesen töltheted ki, de ezért már fizetni kell - ha viszont bekerülsz a zseni kategóriába, vagyis a legjobb 2%-ba, akkor tagja lehetsz a Mensa IQ-bajnokok csapatának.

A.C.E. IQ-teszt

Az A.C.E. teszttel mérték számos híresség IQ-hányadosát, például Einsteinét, aki 160-as számmal büszkélkedhet, de még így is elmarad 210-es IQ-val rendelkező Goethétől.

Nem sokkal marad el tőle azonban Madonna a maga 140-es IQ-jával, amit szintén ezzel a klasszikus módszerrel mértek.

A tesztet itt töltheted ki, de, mivel angol nyelvű, kell hozzá egy alapszintű nyelvtudás. Itt nem mérnek nyelvi készségeket, ezért tényleg elég, ha csak minimális az angoltudásod. Mielőtt elkezded, meg kell adnod néhány alapadatot, például a korodat és az iskolai végzettségedet. Ez a teszt csak 33 kérdésből áll, de ezek egyike sem egyszerű, így valószínűleg nem végzel vele sokkal hamarabb, mint a Mensa IQ-tesztjével, sőt. A kérdések nehézségét színekkel jelölik: minél nehezebb, annál sötétebb.

IQTest.com

A szintén angol nyelvű IQTest.com az indulás előtt felkészít rá, hogy hogyan oldd meg leghatékonyabban a tesztet. Az eredmény csak akkor lesz pontos, ha követed az instrukciókat, például, hogy nem használhatsz segédeszközöket, még papírt sem - mindent fejben kell megoldanod.

A teszt még azt is leméri, hogy milyen a memóriád, és az angol szókincsedet is megvizsgálja. Nagyjából 20 másodpercig gondolkodhatsz egy-egy kérdésen, és bár a teszt ingyenes, ha bővebb értékelést szeretnél, akkor fizetned kell.

Ezt is szeretjük