Ezekkel a szavakkal ünnepelt Orbán

A Fidesz ismét nagyon győzött

A baloldal csak pár helyen nyert, a Jobbik megerősödött.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kormánypártok jelöltjei taroltak a 2014-es önkormányzati választáson, melyen rendkívül alacsony volt a részvétel. A Jobbik is megerősödött, a baloldal pedig szinte csak Szegeden és Budapesten tudott eredményt felmutatni.

Tarlós és Orbán együtt ünnepelt

"Megint sikerült, együtt sikerült" - mondta Tarlós István, aki a jóistennek és családjának, majd Orbán Viktornak és a választóknak is megköszönte, hogy továbbra is főpolgármestere lesz Budapestnek. Tarlós a szavazatok felét megszerezte. Szerinte az eredmény azt mutatja, mégsem annyira liberális Budapest, mint amilyennek tartják. 

"A bajnoki cím megszerzése, vagy megtartása a nehezebb?" - tette fel Orbán Viktor a kérdést, utalva arra, hogy a legtöbb helyen a kormánypár megtartotta helyét. Orbán szerint az egység erejével tudtak idén három választást is megnyerni. 

Bokros Lajos 36%-ot kapott, nem gratulált Tarlósnak, mert szerinte nem voltak egyenlő feltételek a kampányban. Bokrost az Együtt, a DK és a budapesti MSZP támogatta. 

Budapesten csak egyes kerületek maradtak az ellenzéknek

A négy évvel korábbinál és a tavaszi parlamenti választásnál is kevesebb állampolgár adta le a szavazatát.

Sok meglepetést nem okoztak az eredmények, Tarlós István marad Budapest főpolgármestere, a fővárosban az ellenzéknek csak a kerületi sikerek maradtak. Baloldali polgármestere lesz továbbra is a XIII., a XIV., a XIX. és a XX. kerületben. A XXIII. kerületben a független Geiger Ferenc nyert. 

A megyei jogú városokban csak Botka László személyében lesz baloldali polgármester, Békéscsabán a Jobbik által támogatott független Szarvas Péter tudott nyerni. Salgótarjánban késő esti adatok szerint baloldai polgármester lehet. Az összes többi hasonló jogállású városban a Fidesz-KDNP jelöltje győzött. 

Kutyabarátok készüljetek!

Jön a Dogz, az év legnagyobb kutyás fesztiválja! Falkasétákkal, állatorvosi tanácsadással, kutyás bemutatókkal, kutya&gazdi fotózással és sok más ingyenes programmal várunk szeptember 7-én a Városligeti Nagyréten.

Váltsatok jegyet a DOGZ fesztivál színpad izgalmas előadásaira is!

Promóció

Ezekben a városokban az egyéni körzetekben is többnyire a kormánypártok jelöltjei győztek, így fideszes polgármesterek mellé kormánypárti képiselőtestületek állhatnak fel.  

A Jobbik sokat javított négy évvel ezelőtti eredményén, 10helyett már 12 polgármestert adhat a szélsőjobboldali párt, ráadásul sok megyében a második helyet szerezték meg a megyei közgyűlésekben. Vona Gábor pártelnök áttörő sikerről beszélt az eredmények ismeretében. 

Fotó: Lead: MTI/Marjai János; Mobilon megjelenő: Tarlós: MTI/Szigetváry Zsolt; Facebook.com/Tarlós István

Ezt is szeretjük