4 dolog, ami segít, hogy lásd, valójában milyen értékes vagy - Gondolj másként a hibáidra

Vajon úgy látod magad, ahogy az reális lehet? Ez segíthet, hogy ne értékeld alul magad.

GettyImages-1288985922

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napjainkban, amikor az emberre ezerféle elvárás szegeződik mindennap minden fronton, amikor mindenütt 110 százalékot várnak el, és amikor a neten látható látszattökéletességnek még mindig túl sokan hisznek, nehéz idők járnak az önértékelésre.

Azoknak, akik alapvetően sem túl magabiztosak, a körülmények hatására komoly csorbát szenvedhet az önértékelése, de sokszor még azoknak is nehéz elviselni a nyomást, akik többé-kevésbé rendben vannak saját magukkal. Ez a negatív hatás az egész életre kihat, és alapjaiban ássa alá a boldogságot. Fontos mindezt tudatosan kezelni, és felvértezni magad: Tchiki Davis, a mentális egészség szakértője írásában négy önértékelés-javító tanácsa segít meglátni, valójában mennyire értékes vagy.

4 dolog, ami segít, hogy lásd az értékeid

1. Helyezd a tanulást a teljesítmény elé - Davis azt tanácsolja, hogy tekints másként a hibáidra. Lásd meg bennük a tanulás és a fejlődés lehetőségét! Ha így nézel rájuk, akkor könnyebb lesz őket és a belőlük származó rossz érzéseket feldolgozni.

2. Gondolj másokra - Fogalmazz meg olyan célokat, amelyek nemcsak neked jók, de másoknak is. Ha meglátod, hogyan segíthetsz másoknak, azt is észreveszed, mennyire értékes vagy.

3. Ne külső, esetleges dolgok alapján ítéld meg önmagad - Ne hagyd, hogy a feléd irányuló visszajelzések vagy lehetőségek határozzanak meg. Igyekezz minél kevesebb jelentőséget tanúsítani ezeknek az esetleges tényezőknek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

4. Fókuszálj az erősségeidre - Két lehetőséged van. Azokra a dolgokra koncentrálsz, amik a fejlesztendő tulajdonságaid, vagy azokra is figyelhetsz, amelyek pozitívak. Ha az utóbbiakat választod, és tudatosítod, miért vagy különleges, mit tudsz, amire mások nem képesek, és melyek a jó tulajdonságaid, önértékelésed hamar és érezhetően erősödni fog a szakértő szerint.

Mi a különbség az önszeretet és a nárcizmus közt?

Vékony vagy vastagabb a választóvonal? Az érdekes kérdést korábbi cikkünkben taglaltuk. Olvasd el a választ!

Ezt is szeretjük