Ilyen gyakran kell majd oltakozni a Pfizer vezérigazgatója szerint, hogy fennmaradjon az immunvédelem
Várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű védelmet fenntartani a koronavírus ellen.

D  VG20210220001
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására.

Albert Bourla a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, csütörtökön műsorra tűzött interjúban kijelentette: az évente ismételt oltásokra azért lesz szükség, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen.

Bourla érzelmektől fűtött hangon beszélt arról is, hogy az oltásokat övező ál- és rémhírek terjesztői őt és családját sem kímélik. Elmondta: az egyik elterjedt, sokak által ma is tényként kezelt rémhír szerint az ő felesége belehalt a koronavírus elleni oltásba, és őt emiatt őrizetbe vette az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI, amiből egyetlen szó sem igaz.

A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli adatai szerint elhunyt 218, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 10 466 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon. Eddig 6 138 885 embert oltottak be, közülük 5 852 417-en a második, 2 609 385-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Fotók: MTI/Varga György

Nem csak a Covid-19 elleni védelmet állítja helyre a harmadik oltás

A BioNTech szakemberei szerint nem csak a védelem miatt fontos a harmadik oltás.

Ezt is szeretjük