Sosem látott képek az olimpiákról: különleges pillanatok
Az olimpia nemcsak a sportról, a becsületről és az emberi pillanatokról is szól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1896-ban Athénban rendezték az első újkori nyári olimpiát, a versenyeket pedig azóta azok is izgalommal várják, akik egyébként nem különösebben nagy rajongói a sportnak.

Talán nincs még egy olyan világméretű esemény, ahol ennyi dráma, izgalom, csalódottság és öröm keveredne a levegőben - az olimpia nemcsak a sportesemények, az emberi pillanatok miatt is érdekes.

Gyorsabban, magasabbra, erősebben

Az újkori olimpiák az ókori hagyományokra épülnek, de a versenyszámok mellett másban is eltérnek - beépült például az olimpia keretébe a nyitó és záró ünnepség, és bár az egyre növekvő mozgalom olykor politikai vagy gazdasági problémákat is hozott magával, a játékok mégis a béke jelképévé váltak.

A Nemzeti Olimpiai Bizottság 1894-ben alapult, és azóta dolgozik az olimpiai játékok szíveként, részt vesz a szervezésben és a játékok lebonyolításában is.

Az olimpia hármas jelszava a Citius! Altius! Fortius!, vagyis magyarul gyorsabban, magasabbra, erősebben.

Magyarország már az első újkori olimpián is indult, de a verseny csak az évek múlásával vált valóban világméretű rendezvénnyé, a fejlődő technikának köszönhetően pedig a legnézettebb sporteseménnyé vált.

A legutóbbi nyári játékokon, Pekingben összesen 28 sportág 34 szakágának 302 versenyszáma szerepelt.

Emlékezetes pillanatok

Az olimpia történelme a kiváló sportolói teljesítmények mellett különleges, megható vagy éppen elgondolkodtató eseményekben is gazdag. Kattintsd végig képgalériánkat a legemlékezetesebb pillanatokért és soha nem látott felvételekért.

Ezt is szeretjük