Hazai sztárdömping a II. Magyar Világtalálkozón

Idén is nagyon sikeres volt a Magyar Világtalálkozó, ahol a zenés és kulturális programokon kívül élő interjúsorozatok is voltak.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavalyi hagyományt folytatva idén is megrendezésre került a Magyarok Világtalálkozója, mely 2012. július 1-jén vette kezdetét, a tavalyi helyszínen, Balatonlellén tartott megnyitóval.

Az egyhetes programsorozat, mely számos helyszínen rengeteg különböző programmal várta az érdeklődőket, július 8-án ért véget az ökumenikus istentisztelettel. A programok az ország több pontján várták a látogatókat és az érdeklődőket, akikből idén sem volt hiány.

A programsorozat keretén belül megrendezésre került a Külhoni Magyar Filmszemle, a Nyugati Magyar Képzőművészek Kiállítása, a Nemzeti Kulturális Gálaest, számos konferencia, illetve a záró hétvégén a Világfalu - az összmagyarság találkozóhelye.

Az egész világ elfért egy helyen

A hétvégi Világfalu rendezvényeinek a budapesti SYMA csarnok adott otthont, ahol rengeteg terület állt rendelkezésre a színes és érdekes programok, bemutatók számára.

Képviseltették magukat azon országok is egy-egy pavilonnal, ahol számottevő magyarság él kint. Ezen régiók pavilonjainál az egyes országok kultúrájával, az ott élő emberekkel, a kinti magyarság képviselőivel lehetett megismerkedni, sőt, számos érdekességet is megtudhattak az érdeklődők az országról.

A 10 legvidámabb hely Budapesten, az egész család számára

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az országpavilonok között képviseltette magát a Kárpát-medence, Európa számos országa, továbbá Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland, valamint nem utolsósorban Afrika és Ázsia egyes területei is.

Érdekes programok

A Találmányok terénél feltalálók és támogatóik mutatták be ötletes és rendkívül érdekes alkotásaikat a nagyközönség számára.

Ezen kívül egy rendkívül hasznos rész is megjelent, a Gyógyító övezet, ahol szinte minden egészségügyi problémára találhattak az érdeklődők megoldást, az alternatív gyógymódoktól kezdve a professzionális gyógymódokig. A bátrabbak akár ki is próbálhattak egy felfrissítő masszázst, és minden kérdésükre választ kaptak a segítőkész kiállítóktól. A csarnok egy részén a középkori kultúrát ismerhették meg a látogatók, és harci játékokban is részt vehettek, például kipróbálhatták az íjászatot, illetve a középkori játékokat és ruhákat is.

Persze a szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, így számukra egy külön kialakított sátor biztosította a kikapcsolódást, ahol a korábban meghirdetett gyermekrajzpályázat győztese is átvehette jutalmát. Magyarok a nagyvilágban címmel rendeztek előadásokat is, ahol az érdeklődők honfitársainkkal és más országok képviselőivel ismerkedhettek meg. A Nagyszínpadon pedig egész nap színes, érdekes programok vonzották a látogatókat szép számban, ahol a megnyitó után zenés, táncos programok következtek a közönséget szórakoztatására.

Élő interjúsorozatok

Ezek után pedig sor került egy kis csevegésre is, mely a Világfalu-Talkshow nevet viselte.

Ennek keretén belül Joó Géza - a rendezvénysorozat szóvivője - beszélgetett tehetséges, fiatal magyar előadókkal - többek között Király L. Norbival és Talán Attilával, illetve a Madách Színház kiválóságával, Serbán Attilával -, bemutatva őket és munkásságukat az érdeklődőknek, akik szép számban összegyűltek a beszélgetésre is, köszönhetően talán annak is, hogy ezen fiatal és tehetséges művészek hatalmas rajongótáborokkal rendelkeznek.

Jövőre találkozunk ugyanitt!

A szombati napot a Magyar Világbál zárta, ahol a klasszikus magyar ételek és italok mellett szórakoztató műsorok, tánc, zene és Világbál Szépe-választás is fokozta a hangulatot.

A vasárnapi napon még számos érdekfeszítő és színes program várta ugyanitt a látogatókat, mint például gyermekprogramok, zenés és táncos műsorok, focigála és nem utolsósorban a tombolasorsolás, ahol értékes nyeremények találtak gazdára.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Így tehát elmondható, hogy ismét sikeresen lezajlott a Magyar Világtalálkozó, mely immár hagyományt és értéket teremtett, és ahol a világ számos pontján élő magyarok megismerhetik egymást, az országok kultúráját, értékeit, valamint a rendezvénysorozat a magyarok közti összefogást és összetartozást szimbolizálta.
Dr. Tanka László és világtalálkozó elnöke és csapata máris készítik elő a III. Magyar Világtalálkozót, amely 2013. május 25-26-án kerül megrendezésre a SYMA csarnokban.

Ezt is szeretjük