Siralmas a nyelvtudás és nyelvtanulás Magyarországon
Mit lehet tenni ez ellen?
Idén 14. alkalommal rendezik meg a Nyelvparádét a Millenárison.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egész Európában Magyarország áll a legrosszabb helyen a nyelvtanulás szempontjából, aminek egyik oka a nyelvoktatás alacsony színvonala.

A nyelvtanulás lehet kötelezettség, hobbi, szenvedély - lényegében teljesen mindegy. A fontos az, hogy élvezze az ember. Ennek érdekében rendezik meg idén már 14. alkalommal a Nyelvparádét.

Nyelvparádé 14. alkalommal

Ha külföldön szeretnél munkát vállalni, nyelvet tanulni, esetleg tanítasz, ha egyáltalán érdekelnek a nyelvek, a nyelvtanulás és ezzel kapcsolatos előadások, akkor a 14. alkalommal megrendezésre kerülő Nyelvparádéra érdemes ellátogatnod. A hétvégén, szeptember 6-tól 8-ig tartó rendezvényen minden a nyelvek körül forog. Találkozhatsz különböző cégekkel, nyelviskolákkal, könyvkiadókkal vagy akár külföldi képviseletekkel.

Ha érdeklődsz a nyelvek iránt, legyen az akár angol, akár bármilyen különleges vagy ritkább nyelv, ha előadásokat szeretnél hallgatni a nyelvtanulásról, különböző kultúrákról, akkor a Millenárison a helyed a Nyelvparádén.

Afrikáért Alapítvány

A Nyelvparádé két társrendezvényeként az Afrikai és Latin-amerikai Napok ugyanitt izgalmas programokat ajánlanak a látogatók számára.

Az Afrikáért Alapítvány civil kezdeményezésre létrejött közhasznú fejlesztési és segélyezési szervezet. Az alapítvány célja olyan segélyezési és társadalomformáló tevékenység végzése Magyarországon, ami az afrikai oktatási, egészségügyi és szociális körülményeket mutatja be ismeretterjesztő előadások és kulturális programok keretében.

Az alapítvány 2007-től Humanitárius Turizmus utazási programokat is szervez, ami ötvözi a turisztikai célokat és a humanitárius misszió elemeit. Így az odautazók megismerhetik a helyiek hétköznapjait, meglátogathatnak különböző intézményeket, valamint besegíthetnek a fejlesztési projektekbe, például kisebb építkezési munkákba vagy iskolatermek kifestésébe.

Az Afrikáért Alapítvány szervezésében lesznek filmvetítések, előadások, kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, nem utolsósorban pedig az afrikai nyelvek bemutatása.

Latin-amerikai Napok

A Latin-amerikai Napok programjai is mind a három nap végigkísérik a Nyelvparádét, szintén előadások, külföldiekkel való beszélgetések, kézműves és egyéb foglalkozások segítenek közelebb kerülni a latin-amerikai népek nyelvéhez és kultúrájához. Az eseményen állandó fotó- és képzőművészeti kiállítások, játékok és kvízek várják a látogatókat.

2013. szeptember 6-8., 10:00-18:00, Millenáris Park

Gyerekmegőrző áll rendelkezésre 0 éves kortól. A belépés díjtalan.

Ezt is szeretjük