Olyan idő közeleg, aminek nagyon fogsz örülni: már hétvégére ideér
Van egy jó hírünk hétvégére. Sőt, egész szeptemberre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármennyire is hihetetlen, de úgy tűnik, jó időre elfelejthetjük a kora őszi vacogást, ugyanis nyári idő közelít felénk. Már a hétvége kellemes lesz, de a jövő héten szinte kánikulában lehet részünk.

Ráadásul túl sok csapadék sem fenyeget. Az egész további szeptember kifejezetten melegen ígérkezik.

Kellemes hétvége várható

Ha hétvégére szabadtéri programot terveztél, ne mondd le! Ha pedig még nem terveztél, akkor legfőbb ideje, ugyanis kiváló időt jósolnak a meteorológusok.

Ma még nagyrészt erősen felhős, borús lesz az ég, de délutántól főleg nyugaton már ki-kisüthet a nap. Estefelé az egész országban szakadozni kezd a felhőzet. Csak szórványosan kell kisebb esőre, záporra számítani. 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, ami még nem túl nyárias, de aztán jön a szombat, és minden megváltozik.

Szombat reggel még kissé hűvös lesz, 7-14 fok, de napközben már 18-24 fok várható. Ekkor már keleten is felszakadozik a felhőzet, így sok helyen fog sütni a nap. Záporra azért reggel még számítani lehet, de csak a keleti országrészben, és csak kis mennyiségben.

A vasárnap a szombatihoz hasonló csípős reggellel indul, de napközben már kifejezetten meleg lesz, 22-27 fokkal. Jó hír, hogy némi gomolyfelhőt leszámítva alapvetően napsütéses idő várható.

Egész szeptember meleg lehet

A hosszabb távú előrejelzések szerint a szeptember inkább a nyár folytatásának tűnik, az elmúlt hét kellemetlen időjárása csak átmenetinek bizonyult. A hőmérséklet napról napra emelkedik, a jövő hét elején már a 30 fokot ostromolja a napi csúcshőmérséklet. A hónap további részében kevés csapadék mellett kellemes meleg idő várható.

Hétfőre ugyan még esőt jósolnak, de már 24-29 fok lesz, a jövő hét további részében pedig száraz, meleg idő várható.

Ezt is szeretjük