A hét közepén kabátra is szükség lehet: rég látott idő jön
A reggelek egyre hidegebbek lesznek, a hét közepén a kabátot is elő kell majd venni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valakinek hiányzott volna az ősz, akkor ezen a héten ízelítőt kaphat belőle, legalábbis ami a csípős hőmérsékletet illeti. Hosszú idő után először hűlhet 4 fokig a levegő, de legalább a csapadék mennyisége nem fogja az őszt idézni. Eláruljuk, hogyan készülj reggelente a héten.

Már ma is hűvös volt, sokan ennek megfelelően hosszú felsőben vágtak neki reggel az útnak, de ez még csak a kezdet.

Bár ma napközben kellemes, 17-22 fokos, sok helyen napos idő lesz, a hajnalok egyre barátságtalanabbak. Holnap reggel is érdemes lesz melegen öltözködni reggel, mivel mindössze 5-11 fok várható. Később aztán több órán át süt a nap, és csak néhol lehet kis mennyiségű csapadékra számítani. Napközben a maihoz hasonló, kellemes, de nem túl meleg idő várható.

Szerdán is hűvös reggelre ébredhetünk, helyenként pedig gomolyfelhők is lesznek az égen, amikből néhol záporeső előfordulhat. Ennek ellenére a napsütés dominál majd, 17-22 fokos maximumok mellett.

Csütörtökön lesz a leghidegebb a héten, ekkor egyes helyeken mindössze 4 fok várható reggel. A hét vége felé közelítve egyre több felhő lesz az égen, de csütörtökön még csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. 18-23 fok valószínű.

Pénteken kicsit enyhül a hajnali hideg, ám ez a felhőknek lesz köszönhető. Az egyre több felhőből pedig már sok helyen alakul ki eső, főleg a Dunántúlon lesz csapadékos idő. Napközben a hét utolsó munkanapján is 20 fok körüli hőmérséklet várható.

Aki megijedt a reggeli hidegtől, annak jó hír, hogy ez az idő nem lesz tartós. A hosszú távú előrejelzések egyértelműen felmelegedést mutatnak, így a hónap közepén még nyári időben is lehet részünk. Persze hőség már nem lesz, de egyelőre úgy néz ki, hogy 26 fok is lehet a következő héten.

Ezt is szeretjük