Itt a pontos lista! Erre lesznek útfelújítások a városban nyáron
Semmiképp ne menj erre
Az iskolai időszak végével jönnek a felújítások több útszakaszon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hamarosan véget ér a tanév, és ahogy az már lenni szokott, idén nyáron is megnehezíti a közlekedők dolgát néhány útfelújítás és számos villamosvonal építése a fővárosban.

Az 1-es villamos felújítása nyáron is folyik

Budapesten leginkább a hidak kritikusak, amiket ugyan ebben az évben nem javítgatnak, de az 1-es villamos pályának felújítása és bővítése kettő - az Árpád híd és a Rákóczi híd - forgalmát is korlátozza.

Az Árpád híd környékén szeptember óta nagyok a dugók, a Rákóczi-híd szűkített sávjait pedig még a déli agglomeráció is megérzi.

A Könyves Kálmán körút autóval továbbra is komoly kihívás marad, mert az 1-es villamos még a nyáron is a Népligetig jár. A Budapesti Közlekedési Központ azzal próbál meg segíteni a helyzeten, hogy június 10. és augusztus 31. között a villamospótló autóbuszt az Árpád híd és a Népliget között közlekedteti, de a 103-as autóbusz vonalát is meghosszabbítják az Árpád hídig.

A 3-as villamos felújításában az Ecseri úti szakasz jön a nyáron, így aki Kőbányáról vagy a külső Ferencvárosból szeretne például Zuglóba jutni, annak továbbra is két-három átszállással kell majd számolnia a vonalon. A kispestiek erre még nyugodtan számoljanak rá némi plusz időt, mert az Ady Endre út felújítása is folytatódik a kerületben. Az itt járó 42-es villamosok helyett egész nyáron pótlóbuszok közlekednek majd, miközben félpályán barkácsolják az utat a szakemberek.

Budán sem lesz egyszerű közlekedni

A belső kerületekben akkor sem egyszerű autóval közlekedni, ha semmilyen felújítás nem zajlik, az I. kerületben viszont éppen a nyáron írják majd alá a közbeszerzési szerződéseket. A munkákat itt a tervek szerint szeptemberben - a forgalom megnövekedésével egy időben - kezdik majd, ez érinteni fogja a Krisztina körút és az Attila út közlekedését is. A III. kerületben már nyáron belekezdenek több nagyobb építkezésbe is, ami elsősorban a csillaghegyiek autós közlekedésére lehet hatással. A főleg a III. kerületben járó 17-es villamos sem jár még a nyáron, az erre közlekedőknek érdemes lesz figyelniük, ugyanis a Bécsi út és a Frankel Leó út a villamosvonal felújításának kezdete óta a főváros egyik legizgalmasabb kalandparkjává változott, naponta változó terelésekkel.

Újra káosz lesz a Baross téren

A VIII. kerületben júliustól felújítják a Mátyás teret, a Kerepesi úton pedig átépítik a troli- és autóbusz-végállomást. A Keleti pályaudvarnál járók tehát csak rövid ideig örülhettek, hogy a 4-es metró felszíni munkálatainak befejezésével már-már járható volt a környék, most újra fel kell majd fedezni, melyik troli- és melyik autóbusz honnan indul: a 80-as és a 80A végállomása például a Puskás Ferenc Stadionnál lesz. Szintén júliusban kezdik meg a Füredi út felújítását az Örs vezér tere és a Körvasút sor között. Akik erre közlekednek, a munkák befejezése után kerékpársávot és végre használható járdát kapnak majd, addig itt is keresgélni kell majd a buszok megállóit, azokat ugyanis ideiglenesen áthelyezik.

A Fehérvári úton közlekedő villamosok - a 18-as, 41-es, 47-es és 48-as - is megosztva járnak majd a Hengermalom út környékén, a BKK azt tervezi, hogy az Andor utca környékéről buszokat vetnek majd be metróig. Az igen rossz állapotban lévő 3-as metró vonalán síneket cserélnek a nyáron: mind a négy júliusi hétvégén pótlóbusz jár majd a metró helyett az újpesti végállomás és a Nagyvárad tér között. A síncserék után viszont lehet, hogy a már megszokott heti metróleállás, füstölés némileg enyhül.

Fotó: facebook.com/bkkbudapest, mobilkép - 3-as villamos - hu.wikipedia.org, Christo.

Ezt is szeretjük