Meglepő? Továbbra is jó állapotban Budapest új büszkesége
A kora nyári hangulat jót tesz a kizöldült belvárosi főutcának, mely meglepően tartósnak bizonyul.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010-ben indult Belváros-Lipótváros új főutcájának projektje. A környék lakói feltehetőleg nem örültek a feldúlt utcáknak, ám a végeredménnyel annál elégedettebbek lehettek. A terv keretében egy közel két kilométer hosszúságú utca jött létre, melyen gyalogosan kényelmesen elsétálhatunk a Kálvin térttől a Szabadság térig.

A márciusban átadott, második ütemben megvalósult, a Ferenciek terét és a környező utcákat magában foglaló átalakítás után már felszínen is maradhatunk, amikor átkelünk a sajnos még mindig létező "sztrádán", a Kossuth Lajos utcán. A beruházás megvalósulását kicsit késve, de legalább tökéletes időben a mai napon kezdődő programsorozattal ünnepeli a környék. Bejártuk a felújított részeket, hogy nektek is megmutathassuk a Belváros új főutcáját.
 

6 dolog, amire magyarként igazán büszkék lehetünk

Az Európai Bizottság nemrég az akác erőszakos terjedésének kívánt gátat szabni azzal, hogy javasolta, tiltással védekezzenek a tagállamok a növény szaporodása ellen. A magyar kormány kapott is az alkalmon, és újabb szabadságharcot hirdetett, ezúttal az akác védelmében. A Vidékfejlesztési Minisztérium rögtön fel is vette a növényt a hungarikumok listájára, pedig komoly vitákat váltott ki a szakemberek és politikusaink között is, valójában érdemes-e az akác e címre.

Ezt is szeretjük