Már majdnem egy hete megállás nélkül havazik a világ egyik legészakibb városában - Hangulatos képek az ottani életről

Norilszk városában egészen máshogy telnek a telek, mint bárhol a világban.

norilszk-havazás-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Oroszország északi részén, a sarkkörön túl van egy népes város, Norilszk, amit már többször is a világ legélhetetlenebb városának választottak. Ebben szerepet játszottak a magas árak, az elszigeteltség és a légszennyezettség is, de leginkább mégis embertelen telei miatt érdemelte ki ezt a címet.

A várost megközelítőleg 250-270 napon át hóréteg fedi, ebből pedig száznál is több olyan nap van, amikor hóviharok tombolnak. Minden évben december és január idején hat héten át egyáltalán nem kel fel a nap, így az ottani lakosoknak éjszakai sötétben kell megküzdeniük a kemény telekkel.

Képeken a hóval borított város

Szibériában egyáltalán nem ritka, hogy decemberben már hatalmas hótakaró borít mindent, amíg a szem ellát, ám még a már mindenre felkészült helyieket is meglepte, hogy a múlt hét közepe óta megállás nélkül havazik a városban. Nem csoda, hogy már több méteres hódunyha fedi a várost, ahol már a kisboltba elmenni sem egyszerű feladat. A mostoha körülmények ellenére sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért is élnek itt 175 ezren, ha a mindennapok is ennyire nehezek? Mivel hatalmas színesfémbányák találhatók ezen a részen, így óriási bevételek származnak a bányászatból, az itt élők pedig az orosz átlagbér háromszorosát is megkereshetik, nem is beszélve arról, hogy átlagosan 95 nap szabadnapot kapnak egy évben. 

(Képek forrása: Instagram, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük