Adathalász e-maillel próbálkoznak a csalók a Netflix nevében: ha ilyen üzenetet kapsz, azonnal töröld
Újabb meggyőző trükkel próbálkoznak az adathalászok.

GettyImages-1241898657
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb veszélyes e-mail terjed az interneten. A csalók ezúttal a Netflix nevében küldenek üzenetet a gyanútlan felhasználóknak.

Az üzenet azért különösen veszélyes, mert első ránézésre elég hitelesnek tűnik.

Adathalász e-mail a Netflix nevében

A Netflix nevében küldött SMS-ek mellett e-mailekkel is próbálkoznak az adathalász csalók. Az e-mail, melynek magyar és angol nyelvű verziója is kering az interneten, lejárt Netflix-előfizetésre hivatkozva próbálja meg megszerezni a jóhiszemű felhasználó érzékeny adatait. 

1673511658002

Az üzenet látszólag egy noreply@netflix.com nevű címről érkezik, ám válaszcímként az alumnas@tumakeup.tv nevű, gyanús cím van feltüntetve. 

A Netflix a hivatalos oldalán figyelmeztet rá, hogy a cég soha nem kér olyan személyes adatokat e-mailben vagy SMS-ben, mint a felhasználó hitelkártya- vagy bankkártyaszáma, bankszámlaadatai és Netflix-jelszava, illetve soha nem kérik, hogy a felhasználók külső szolgáltatón vagy webhelyen keresztül fizessenek. 

Ha az e-mail vagy a szöveges üzenet általad nem ismert URL-re irányító linket tartalmaz, ne koppints vagy kattints rá. Ha már megtetted, ne adj meg semmilyen információt a megnyitott weboldalon, írják.

A cikk az ajánló után folytatódik

A csalók csak akkor juthatnak információhoz, ha te adod meg nekik. Úgyhogy ne könnyítsd meg a dolgukat: ne kattints rá a hivatkozásaikra, és ne válaszolj nekik, figyelmeztet a cég.

Ha gyanús e-mailt kapsz, ez a teendőd:

  • Ne nyiss meg semmilyen linket vagy csatolmányt.
  • Továbbítsd az e-mailt a phishing@netflix.com e-mail-címre.

Ha a továbbított leveledet elutasítja a Netflix rendszere, az azt jelenti, hogy már megkapták az adathalász üzenet egy példányát. Ebben az esetben nincs további teendőd, egyszerűen csak töröld az e-mailt vagy az üzenetet.

Aggasztó eredményt hozott az OTP felmérése: arról kérdezték a magyarokat, mennyire vigyáznak

Sokan alábecsülik az adathalászat veszélyét.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük