Használd ki a munkatársaidat!
3 igazán pofátlan módszer
Ha már együtt kell dolgoznod egy csomó idegennel, miért ne alakítanál ki velük jó viszonyt?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A munkahelyek nem kívánt velejárója, hogy más emberekkel kell együtt dolgoznod. Kivéve, ha egy telepet őrzöl biztonsági őrként.

Ez valójában azt jelenti, hogy a nap legnagyobb részében kollégáiddal, beosztottaiddal, illetve feletteseiddel vagy köteles aktív kölcsönhatásban tevékenykedni, sőt, szélsőséges helyzetekben meg is kell őket kedvelned.

Ahhoz azonban, hogy ezekből a kapcsolatokból a legtöbbet hozhasd ki, a legjobb, ha hitvesként vagy családtagként bánsz velük. Ami azt jelenti, hogy meg kell tanulnod manipulálni őket!

Ne bízz a munkahelyi barátokban!

A barátok, akik a munkahelyeden támogatnak, egy szempillantás alatt ellened fordulhatnak, ha érdekeik úgy kívánják! Javasolt ezért udvariasan és barátságosan viselkedni munkahelyi barátaiddal, de érdemes tisztes távolságot tartani. A munkahelyi barátok nem családtagok. Semmilyen körülmények között nem bízhatsz bennük! Ha mégis erre készülnél, sürgősen beszéld le magad róla.

A pénz, a hatalom és az ádáz versenyszellem még a legjobb munkahelyi barátságokban is hatalmas pusztítást végez!
Gondold végig! Ha csak egyikőtök számára lenne hely, szerinted félreállnának, és kirúgatnák magukat munkahelyi barátaid csak azért, hogy megmentsék a bőrödet a cégnél?!

Jó, ha tudod!
Néha olyan is előfordul, hogy a barátság leple alatt csak azért akarnak közel férkőzni hozzád, hogy kihasználjanak és potyázzanak, mert úgy tűnik, te vagy a befutó, vagy, hogy információ után kutassanak, és feltérképezzék gyenge pontjaidat. Sőt, olyan kínos dolgokat gyűjtenek össze rólad, amit egy időre biztonságba helyeznek, és taktikusan, a megfelelő időben használnak fel ellened.

Óvakodj a hátbaveregetéstől!

Óvakodj a pozitív elismerés és a gratuláció minden formájától! A kollégáid nem lesznek elragadtatva, ha állandóan te vagy részleged középpontjában, vagy, ha a cég aranyemberének tartanak. Miközben szívélyes elismerésüket fejezik ki, vagy egy kis meló utáni ünneplésre csábítanak, szívük mélyén utálnak.
Ez azért van, mert háttérbe szorítottad őket - melletted középszerű félbolondnak érzik magukat, valójában azok is, és megvetnek érte.
Ha túlságosan a fejükre nősz, és fenyegeted a pozíciójukat, ösztönös - és kollektív - összeesküvés lesz az eredménye, amelynek egyetlen célja a te sárba taposásod.

Tekintet nélkül barátságotokra vagy közös munkahelyi élményeitekre - egyszerűen kiesel a bandából. Mivel jobbnak merted magad mutatni, kiérdemelted, hogy méltatlan legyél a barátságukra és bajtársiasságukra. Az ilyen emberektől gyakran hallani a következő megjegyzést: - Mi baja van velünk; talán nem voltunk elég jók neki?

Bátorítsd a többieket véleményük kifejtésére!

A főnököd már úgyis pánikba esett, mert a részvényei rosszul állnak, és a Fidzsi-szigetekre tervezett útja elképzelhető, hogy csak kéthetes lesz: a stressz éppen világrekordot dönt. Nem most van itt a panasz ideje. Fogd be a szádat, és problémáidat soha ne oszd meg senkivel a munkahelyeden, sőt, olyasvalakivel sem, aki ismeri valamelyik kollégádat! A főnököd nem akar problémákról hallani - ő semmit sem akar hallani.
Tehát, ha az állásod megtartásáról van szó, a csend aranyat ér. Ennek ellenére nyugodtan buzdíts másokat arra, hogy merjenek bátran panaszkodni! Lelkesítsd és motiváld őket az alábbi mondatok használatára:

- A szabadság halála a csenddel kezdődik.
- Te támogatod az ilyenfajta elnyomást?

Minden olyan párhuzam, ami a vezetőséget aljas, diktatórikus rendszerekkel és vezetőkkel hozza párhuzamba, népszerű lesz a munkatársaid körében.

Ha másokat bujtasz fel panaszkodásra, te védve vagy, hiszen ők lesznek esélyesek a kirúgásra, miközben a vezetőség továbbra is szorgos és hűséges alkalmazottnak tekint majd. Ehhez azonban fontos, hogy ne dőlj be az átlátszó kérdésnek, amikor a főnököd megkérdezi: hogy s mint? Mindig azt válaszold: fantasztikusan, köszönöm!

Cikkünk Frank Adoranti Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyve alapján készült.

Azt hiszed, hogy becsületesen elvégzett munkádért tisztességes fizetést kapsz? És hiszel a mesékben, a Télapóban, abban, hogy a Hold is sajtból van? Ha ez a helyzet, nagyobb szükséged van erre a könyvre, mint gondolnád! Ébredj fel, és vedd észre végre, az alázatos embernek csak ínség a jutalma.
Legyen ez a könyv túlélési tanácsadód, miközben munkahelyed csataterén naponta küzdesz azért, hogy túljárj a főnököd eszén, túlszárnyald versenytársaidat, megtartsd az állásod, és előbbre juss.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük