9 spanyol férfi mutatja meg, milyen az igazi latin macsó
Szédületes videó a cikkben
Nézd meg, mit művel ez a 9 pasi a színpadon! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemzetközi produkciók, budapesti premier és 65. évforduló

Az egy hetes előadássorozat alatt két külföldi produkciót is láthat majd a közönség: fellép a nemzetközi kortárs táncélet egyik különleges alakja, Hofesh Shechter társulata. A deGeneration azért is kivételes előadásnak ígérkezik, mert a darab hivatalosan csak május 5-én kerül majd bemutatásra a Theatre des Abbesses-ben.

Rojas&Rodrigez / Nuevo Ballet Espanol kilenc spanyol táncművésze és négy zenésze a Titánium című produkcióját adja elő, amely a flamenco, a hip-hop és a street dance izgalmas ötvözete.

https://vimeo.com/119741891

A Szegedi Kortárs Balett Insomnia című előadása a skizofrén tudatállapotról szól, Juronics Tamás új koreográfiáját most láthatja először a budapesti közönség. A 65. évfordulóját ünneplő Magyar Táncművészeti Főiskola pedig nemzetközi táncgálát ad. A magyarok mellett bécsi, berlini, drezdai, stuttgarti, ljubljanai, izmiri növendékek mutatják meg tudásukat.

Oscar Gála hangulatú díjátadó

A Tánc Világnapján, április 29-én a táncélet kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőit egy elegáns gála keretében díjazzák is. A díjakat a szakma prominens hazai személyiségei fogják átadni, a házigazda Rátóti Zoltán színművész lesz.

- Tudom, hogy túlzás egy Oscar Gálához hasonlítani a mi táncvilágnapi gálaműsorunkat, mégis, bizonyos szempontból azt szeretném, ha vendégeink és díjazottjaink hasonló hangulatba kerülnének, amikor fellépnek a Művészetek Palotája Fesztivál Színházának színpadára - mondta Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója, aki egyben a Tánc Világnapi Gála rendezője is.

Programok:

  • április 27. hétfő: deGeneration (Hofesh Shechter Company)
  • április 28. kedd: Fiatal fesztiválozók – 65 éves a Magyar Táncművészeti Főiskola (Magyar Táncművészeti Főiskola)
  • április 29. szerda: Gálaest a Tánc Világnapja tiszteletére (a Magyar Táncművészek Szövetsége szervezésében)
  • április 30. csütörtök: Insomnia budapesti premier (Szegedi Kortárs Balett)
  • május 2-3. szombat-vasárnap: Titanium (Rojas&Rodriguez / Nuevo Ballet Espanol)
További információ: www.budapesttancfesztival.hu
Ezt is szeretjük