Nemrég meteor csapódott a Földbe?
3 hír, amit a legtöbb újság elhallgatott
Becsapódás, nemi erőszak a királyi családban, fegyver a fiatalok ellen - íme, három meghökkentő hír.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a nyugati országok többségében nagy hangsúlyt helyeznek a sajtószabadság védelmére, az objektív hírközlés, különféle vallási, politikai, morális vagy épp védelmi okokból kifolyólag bizonyos szempontrendszer szerint mégis szűrik a híreket. Íme, három olyan eset, melyre sokak szerint nem fordított kellő figyelmet a világsajtó.

A carancasi kráter

A 2007-es perui becsapódás

2007. szeptember 15-én meteor csapódott a földbe Carancas falu közelében, Peruban, a bolíviai határ mellett, olyan erős robbanás kíséretében, mely az egy kilométerrel távolabb található egészségügyi központ ablakait is betörte.

A becsapódási kráter négy és fél méter mély, illetve 13 méter széles volt, az első ember pedig, aki odaért - egy helyi rendőrtiszt -, rettenetes bűzről, illetve arról számolt be, hogy mintegy tíz percig forrt a víz a tátongó lyuk közepén. Ez adta a becsapódással kapcsolatos találgatások fő indítékát, a meteorok ugyanis hidegek, és nem okozhatnának efféle jelenséget.

Mindemellett nem sokkal az esemény után több mint hatszáz helyi lakos, aki közelről szemlélte meg a helyszínt, rejtélyes betegség tüneteit mutatta, émelygés, fejfájás, hasmenés és hányás jelentkezett náluk. Szeptember 20-án a perui tudósok igazolták, hogy meteorbecsapódás történt, a betegség okára azonban azóta sem jöttek rá, nem véletlen, hogy az összeesküvés-elméletek szerelmesei előszeretettel foglalkoznak a perui meteorral, többek között az UFO-kkal, illetve a mesterségesen terjesztett vírusokkal is kapcsolatba hozták.

Hasznos fegyver fiatalok ellen?

A Mosquito nevű elektromos szerkezetet Howard Stapleton találta fel azzal a céllal, hogy megelőzze a fiatalok vandalizmusát, lézengését, valamint gyülekezésének veszélyessé válását. A 2005-ben, Dél-Walesben, Barryben tesztelt eszköz ugyanis olyan zavaró, magas frekvenciájú hangot ad ki, melyet elsősorban a 13 és 25 év közöttiek hallanak meg.

A Mosquito legújabb verzióját 2008-ban hozták létre, és hangosbeszélőhöz hasonló formában dobták piacra - Nagy-Britanniában több ezret adtak el belőle, emellett az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Ausztráliában, Dániában, Olaszországban, Németországban és Svájcban is népszerű eszközzé vált, melyet elsősorban közparkok területén és iskolák környékén alkalmaznak.

Bár eredeti célja szerint a fiatalokat védi, és a közbiztonságot szolgálja - például a vandalizmus és a droghasználat megelőzésére vetik be -, a terméket igen sok kritika éri, ellenzői betiltásáért küzdenek, mivel úgy vélik, használata az emberi jogokat sérti, diszkriminálja a fiatalokat, fegyvert jelent ellenük, nem beszélve arról, hogy hosszabb távon szédülést, fejfájást és mentális zavarokat is okozhat.

Károly herceg és a nemi erőszak

George Anthony Smith egykor inasként szolgált az angol uralkodócsaládnál, Károly herceg háztartásában, nevét azonban 1995-ös kijelentései alapján ismerte meg a világ. Azt állította ugyanis, hogy egy Michael Fawcett nevű férfi megerőszakolta. Utóbbi Károly herceg egyik legközelebbi barátja volt, így Smith nem tehetett semmit, a herceg ugyanis védelmet nyújtott Fawcettnek.

A Buckingham-palota

Smith mindemellett azt sem titkolta, hogy Fawcett és a herceg homoszexuális viszonyt folytattak. Smith hivatalos nyilatkozatot is tett, így az eset kirobbanása után megért néhány szalagcímet, azonban azóta is bizalmasan kezelik, a herceg titkársága pedig nyilvános formában tagadta az állításokat. A teljes sztorit Angliában és Észak-Írországban máig nem publikálták.

Sokak szerint a történet pikantériáját mindemellett az adja, hogy Smith a később tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnőnek is beszámolt az esetről, aki segítő szándékkal fogadta. A férfi 2005-ben halt meg ismeretlen betegség következtében, 44 évesen.

Képek: www.meteoriteguy.com; soniakathuria2010.blogspot.com.

OLVASD EL EZT IS!

tukor
  • érdekességek a világból
  • rejtélyes esetek

A sátán is megjelenhet a tükörben

Ezt is szeretjük