Nem tudod lenyelni?

Ezt árulja el a kedvenc szófordulatod az egészségedről

A szavak gyakran árulkodnak az ember fizikai állapotáról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán azt gondolnád, a szavaknak semmi közük nincs a fizikai létezéshez, a testérzeteidhez vagy a betegségek tüneteihez. Pedig gyakran szorosabb kapcsolatban van a kettő, mint az első látásra feltűnne.

A pszichoszomatika elmélete úgy tartja, hogy a test a lélek tükre, és azok az érzések, gondolatok, melyek a lélekben megjelennek, szavakban ugyanúgy kifejeződnek, mint a test szintjén, rosszabb esetben betegség formájában.

Ezért érdemes tudatosan is figyelned a gyakran használt szófordulataidra, főleg, ha negatív töltésűek, mert fontos jelzéssel bírhatnak a fizikai állapotodról, és információkkal szolgálnak arról is, hogy melyik életterülettel fontos foglalkoznod.

Ezt nem tudom lenyelni

Ha sok olyasmi történik veled, amire azt mondod, nem tudod lenyelni, vagy nem veszi be a gyomrod, nem biztos, hogy csak a külvilág negatív ingereiből érkezik túl sok. Ebben az esetben neked is feladatod van a külső eseményekhez való viszonyoddal.

A mondat arra utal, hogy nehezen fogadod el, nehezen fogadod be az anyagi világtól hozzád érkező dolgokat, talán mert attól félsz, nem tudod feldolgozni őket. Aki elutasítja a negatív eseményeket és érzéseket, az általában a haragot is nehezen kezeli, és az agresszió elfogadásával is problémái adódnak. Amikor viszont ezek az érzések elfojtódnak, blokk képződik, mely tovább akadályozza, hogy az ember be tudja fogadni az új és jó dolgokat.

Milyen jellemvonásokról árulkodnak a testrészeid?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A könyökömön jön ki

Ha valaki megun egy helyzetet vagy valakinek a viselkedését, azt mondja rá, a könyökén jön ki. A könyök az irányváltoztatásért és az emelésért felelős szerv, és a mondat egyszerre hordozza azt az igényt, hogy változtasson valamin, de a változástól való félelemről is árulkodik. Ilyenkor csapdába esettnek érezheti magát az ember, ugyan nyomasztja egy helyzet, de nem tud megszabadulni tőle. Vagy azért, mert nincs elég ereje hozzá, vagy azért, mert szorong az irányváltástól.

Az idegeimre megy

Az idegrendszernek a kommunikáció az elsődleges feladata, az idegi problémák így elsősorban kommunikációs zavarokat takarnak. Ha egy másik ember az idegeidre megy, az azt jelenti, hogy úgy érzed, nem működik megfelelően köztetek a kommunikáció, talán nem tudjátok megfelelően kifejezni az érzéseiteket, illetve elbeszéltek egymás mellett. Ilyenkor is elsősorban magadban keresheted a változás lehetőségét. Talán attól tartasz, nem tudod meggyőzni a környezetedet a saját igazadról, vagy nem tudod kifejezni az igényeidet. Érdemes több időt töltened meditációval és befelé figyeléssel ahelyett, hogy folyamatosan kifelé figyelsz, és a környezet történéseivel foglalkozol.

Az orránál fogva vezetik

Aki ezt a mondatot gyakran használja, annak fontos, hogy megtalálja az ösztönös és az értelmi szféra közti egyensúlyt. Az orr a legösztönösebb és legőszintébb szerv, és a szagminta gyakran megbízhatóbb információkat szolgáltat a valóságról, mint az intellektus. Ez a szólás mégis félrevezetésre, becsapásra utal.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ám sokkal inkább arra, hogy valaki nem bízik az ösztönös területek megbízhatóságában, és fél attól, hogy elveszti az intellektuális, racionális kontrollt. Ha ezt mondod, érdemes megvizsgálnod, mennyire szoktál ösztönösen cselekedni, illetve mennyire utasítod el a hirtelen, a semmiből feltörő érzéseket.

Neked mi a visszatérő szófordulatod?

Ezt is szeretjük