Itt a legújabb telefonos csalás: ezúttal a Nébih nevében keresnek
Telefonos csalók éltek vissza a Nébih nevével.

telefon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Óvatosságra int a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - Nébih - a személyes adatok védelme érdekében, mivel információi szerint a napokban telefonos csaló lépett kapcsolatba egy gyanútlan termelővel a nevükben, és egyebek mellett a személyes adatait kérte tőle - közölte a hivatal a honlapján.

A közlemény szerint a Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresés alapján értesült arról, hogy május 13-án ismeretlen személy - magát a Nébih munkatársának kiadva - személyes adatokat kért és szerzett meg egy általa telefonon felhívott dísznövénytermesztőtől.

A hatóság nevével visszaélő telefonos csaló valótlanul azt állította, hogy a vírushelyzetre tekintettel a Nébih állásfoglalása szerint 2020. június 30-tól 2021. június 30-ig a piacon történő árusítás csak a Nébih engedélyével lehetséges. Ezen túlmenően arról is tájékoztatta az ügyfelet, hogy évi 25 ezer forintért negyedévente különböző ügyfél-tájékoztató anyagokat küld meg részére - ismertették.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hatályos rendelkezésekről és a hivatal intézkedéseiről minden esetben a hivatalos fórumain keresztül tájékoztatja az érintetteket. A hivatal személyes adatokat soha nem kér telefonon az ügyfelektől, akik a tájékoztató anyagokat, segédleteket díjmentesen érhetik el a hivatal honlapján, hasonlóképpen a Nébih különböző kiadványaihoz - húzták alá.

Fotók: Getty Images

Netes átverések

Egyesek néhány perc hírnévért vagy csak a hecc kedvéért elképesztő képmanipulációkat töltenek fel az internetre, persze igaziként eladva, viszonylag hihető és érdekes sztorikkal körítve.

Ezt is szeretjük