Újra lehet majd napelemre pályázni: mikortól indul az akció?
A kormány Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből kiderül, hogy mikortól lehet újra pályázni napelem-telepítésre.

GettyImages-1312981460
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kormány Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből kiderül, hogy mikortól lehet újra pályázni napelem-telepítésre.

A poszt alapján a kormány célja nem más, mint hogy újabb lehetőséggel segítse a családokat a rezsiköltségek csökkentésében. 

Napelemes pályázat

A jelentős áram- és gázáremelés bejelentése óta körülbelül nyolcszorosára emelkedett a napelemek iránt érdeklődők száma Magyarországon, derül ki az Index cikkéből

A magyar kormány Facebook-oldalán megosztott bejegyzés alapján novembertől lehet megint napelem-telepítésre pályázni. A kiírás szerint erre csak az átlag alatti jövedelműek jogosultak. Az őszi áremelkedés miatt az ő esetükben különösen fontos, hogy minél előbb kiépíthessék a napelemes rendszerüket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A kormány célja a pályázattal az, hogy segítse a családokat a rezsiköltségek csökkentésében. Az Index cikke alapján a sikeres pályázóknak száz százalékban megtérítik a napelemek telepítését. 

Mennyi energiát termel egy napelem, és tárolható-e a mennyiség? A legfontosabb tudnivalók

Az energiaárakat látva sokan gondolkodnak el napelem telepítésén, és próbálnak tájékozódni, mennyi áramot termel egy ilyen, tudja-e tárolni a plusz mennyiséget, illetve egyáltalán mit érdemes tudni ezekről a szerkezetekről. Egyébként korábban is sokan választották a napelemes energiaellátást anyagi vagy környezetvédelmi megfontolásból.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük