Így rövidítheted le a munkaidődet akár több órával is
Pofonegyszerű tippek
Ha az idő ólomlábakon jár, vess be néhány apró trükköt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több szempontból is nagyon fontos, hogy jól érezd magad a munkahelyeden. Ha nem szeretsz bejárni, kevésbé leszel hatékony, és az ott töltött órák is sokkal hosszabbnak tűnnek.

Íme, néhány tipp azért, hogy ne érezd úgy nap közben, hogy vánszorog az idő.

Szünetek

Mindenkinek kell a pihenés, és néhány percnyi relaxáció két feladat elvégzése között életmentő lehet. Próbáld úgy beosztani a napi munkádat, hogy ne egy hosszú szünetet tarts, hanem minden nagyobb lélegzetvételű feladat közé iktass be tíz percet-negyed órát, amikor semmit sem csinálsz. Ilyenkor fújd ki magad, és ha van rá lehetőséged, menj ki a friss levegőre.

Ha ülőmunkát végzel, egy kis séta az udvaron vagy a szabadban képes teljesen felfrissíteni. Amennyiben lehetőséged van rá, hogy egy- vagy kétóránként néhány percig pihenj, mindenképpen tedd meg! Gyorsabban telik majd a munkával töltött idő, ha tudod, hogy nemsokára megállhatsz egy kicsit.

Környezet

Ha saját irodával rendelkezel, könnyebb helyzetben vagy, de ha csak egy kis sarkod van, akkor is kialakíthatod a saját, egyéni környezetedet. Már az olyan apróságok is feldobhatnak, mint egy cserép virág vagy némi színes, de nem hivalkodó dekoráció. Pár apró tárgy vagy egy szívednek kedves fénykép képes otthonossá varázsolni a munkahelyedet is. Még egy egyéni háttérkép a számítógépen is megváltoztathatja a kedved, ha ránézel. Ha pedig nem rossz hangulatban telik a munkaidő, úgy érzed, hamarabb a végére érsz napi teendőidnek.

Programok

Mint az életben sok minden, a munkahelyen töltött idő is képes más fényben feltűnni, ha pozitívan állsz hozzá. Ha máshogy nem is, de legalább azzal próbálj meg javítani a kedveden, hogy észben tartod: minden órával egyre közelebb kerülsz a hétvégéhez. Ha van mit várnod, az sokkal kellemesebbé teszi a szürke hétköznapokat, így, ha tudod, hogy szabad leszel néhány napon belül, egyre jobban fogod érezni magad.

Szervezz olyan programokat a pihenőnapokra, amelyekre örömmel gondolsz - ez bearanyozza majd az egész hetedet. Tűzz ki a hónapban előre olyan pillanatokat, amelyekért érdemes átvészelni a munkát, legyen az akár a fizetés időpontja, akár egy családi program a hétvégén. Szerezz be egy naptárat, és színessel jelölj be minél több várva várt napot.

Ettől a kedélyed is megváltozhat, és ha jó kedvvel fordulsz a kollégáid felé, ők is viszonozni fogják azt. Ha így telik a bent töltött idő, máris sokkal rövidebbnek fog tűnni.

Ezt is szeretjük