Milyen a főnököd irodája? Tudd meg, milyen ember valójában
Letisztult formák vagy családi emléktárgyak? Ismerd meg főnököd jellemét az irodája alapján.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az embereket könnyen ki lehet ismerni az alapján, hogy milyen környezetet teremtenek maguk körül.

Vannak, akik már-már kórházi sterilitást igyekeznek megvalósítani maguk körül, míg mások szeretik otthonossá tenni az íróasztalukat és környékét. Ismerd meg a főnököd fő személyiségvonásait!

Üres asztal, katonás sorrendben álló könyvek

Nyilván hatékonyabban lehet dolgozni egy átlátható irodában, azonban vannak olyan munkaadók, akik ezt már túlzásba viszik - Mr. Monk is megirigyelné pedantériájukat.

Az ilyen típusú felettes a letisztultság és a következetesség erejében hisz. Precíz és szorgalmas, és elvárja beosztottjaitól a hibátlan munkát, emiatt fontoskodó, aggodalmaskodó lehet.

Mindent többször ellenőriz, és mindig talál újabb és újabb javítanivalókat. Sikerorientált, és szereti, ha a teljesítményét elismerik. Pontosan ezért nehezen érti meg, ha valakinek magánéleti gondjai vannak, hiszen neki a munka az első. Ennek ellenére igazságos, bár gyakran beleüti az orrát olyasmibe is, ami nem tartozik rá.

Kaotikusság

Míg vannak olyan emberek, akik az áttekinthetőség hiányában bizonytalanná, sőt, egyenesen elveszetté válnak, addig másokat egyáltalán nem zavar, ha rendetlenség, netán egyenesen káosz uralkodik körülöttük.

Ez a főnöktípus esetenként elfelejti a találkozókat, egyáltalán nem, vagy csak napokkal később reagál a leveleire, a fontos dolgokat az utolsó pillanatig húzza, egyszóval némiképp szétszórt. Számára az élet a spontaneitásról szól - szeret a mának élni, és nem feltétlenül érdekli, hogy mit hoz a holnap. Nem aggodalmaskodik, úgy gondolja, hogy minden helyzetet meg lehet oldani. Habár nagyon kedves, általában csak saját maga érdekli, ezért akár többször is szólni kell neki, ha valamilyen ügy kapcsán szükség van rá. Viszont nem fontoskodik, megbízik az alkalmazottai ítélőképességében, és biztos abban, hogy a munkájukban akkor sem találna kivetnivalót, ha keresne - de nem is keres.

Fényképek, növények

Mostanra tudományosan is beigazolódott, hogy annak, aki a munkahelyét kicsit otthonosabbá és komfortosabbá varázsolja, javul a teljesítménye és nem utolsósorban a közérzete. A munkaadók többsége viszont nem szívesen helyez el személyes tárgyakat az asztalán, hiszen így egy-egy tárgyalás alkalmával akár komolytalan benyomást is kelthet.

Azok pedig, akik mégis kiteszik a gyerekük, feleségük, férjük vagy házikedvencük képét, vagy sok-sok virággal teszik barátságossá a sivár irodát, azt bizonyítják, hogy a munka nem feltétlenül áll az első helyen az életükben - de legalábbis nem írja felül emberi kapcsolataikat. Ha a főnököd is efféle relikviákkal dekorálja a saját kis zugát, akkor minden bizonnyal kiegyensúlyozott, nyugodt ember és segítőkész, barátságos vezető. Megköveteli, hogy a munkádat a lehető legjobban végezd, de nem fenyegetőzik.

Fő jellemvonásai közé tartozik még a következetesség: szereti, ha előre látja erőfeszítései gyümölcsét, addig nem is vág bele semmibe, amíg nem biztos a sikerben. Mindemellett nagyon barátságos is, olyasvalaki, akihez bizalommal lehet fordulni mindenféle problémával.

Te szereted a főnöködet?

Ezt is szeretjük