Különleges fotók a munka világából: megható és elgondolkodtató pillanatok
Művészek kemény munkát végző emberekről készítettek fotósorozatot szerte a világban.

munka
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyermekként az ember folyamatosan újdonságokba botlik, így csakhamar azt is megtanulja, hogy a világon rengeteg szakma létezik. Felnőttként aztán tovább gyarapítja tudását, de valószínűleg senki sem él addig, hogy a létező összesről tudomást szerezzen. Bármilyen útra is lép az ember, mindenképpen áldozatokat kell hoznia, vagyis sok esetben nagyon keményen kell dolgoznia, és kevés szabadidővel is beérnie. Egy érdekes fotópályázat ennek kapcsán a különböző szakmák megbecsülésére hívja fel a figyelmet.

Az AGORA fotópályázat egyike a világ legnagyobb megmérettetéseinek, merthogy a nyertes markát minden évben csillagászati összeg üti. 2019-ben ez huszonötezer dollár, vagyis átszámítva körülbelül 725 millió forint.  Más versenyekkel ellentétben, bár vannak kategóriák, nincsenek kategória szerinti nyertesek, mert a főnyeremény azé lesz, akiknek a munkája a legtöbb szavazatot kapja. Mivel a szervezők az egyenjogúságot hirdetik, ezért bárki pályázhat, akinek van okostelefonja egy jó minőségű kamerával.

Beszédes fotók a munka világából

A legérdekesebb talán mind közül a "Hősök" kategória, melyen keresztül a nézők bepillantást nyerhetnek az emberek dolgos hétköznapjaiba, méghozzá a világ minden táján. Közülük sokan napról napra elképesztő teljesítményről tesznek tanúbizonyságot, ezért mindenképp megérdemlik a figyelmet.

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük