Így még senki nem láthatta a Földet: a bolygó ismeretlen arcát mutatta meg egy fotós
Furcsa és felemelő érzés tör az emberre némelyik kép láttán.

cover2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van elképzelésed arról, hogy miként néz ki a bolygónk a magasból, ezek a képek bizonyára felülírják és átértékelik az eddig látott, ismerősnek tűnő fotókat a Földről.

Benjamin Grant egy egyszerű New York-i tanácsadó volt, de imádott fotózni. Amikor hivatásos fényképész lett, elhatározta, hogy megváltoztatja az emberek perspektíváját a bolygónkat illetően.

Zseniális ötletet valósított meg

A műholdakról készített lenyűgöző képek valóban olyan szemszögből láttatják a dolgokat, melyet ember ritkán tapasztalhat. A fotósnak az volt a célja, hogy az emberek úgy lássák a környezetüket, ahogyan az űrhajósok látják a landolás előtt. Grant együttműködik a Digital Globe műholdas céggel. Kiválaszt egy területet, majd megkapja az összes képet, melyet a kiválasztott terület fölött rögzítettek a műholdak.

Ezután kinagyítja, és Photoshop segítségével javítja a képeket. Amikor az asztronauták ilyen távolságból látják a bolygót, katartikus élményként élik meg, és átérzik a dolgok világegyetemhez mért kicsinységét és jelentéktelenségét. Ez az úgynevezett overview effect, ami olyasmit jelent, mintha valaki túllátna a dolgokon. Ezt szerette volna elérni Benjamin is a nagy felbontású, művészi műholdas képekkel, melyeket albumba rendezett.

A képek valóban lélegzetelállítóak, és teljesen újszerű aspektusból mutatják meg a Földet. 

Ezt is szeretjük