A fél világ ellene kampányol, a britek mellette: furcsa ügyért harcolnak

Tízezrek kérik a műanyag szívószálak ismételt forgalomba helyezését a szigetországban, mert szerintük a papírból készült változatok használhatatlanok.

Műanyag szívószál helyett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A műanyagszennyezés korunk talán legnagyobb környezeti problémája, ezért a katasztrófamegelőzés érdekében egyre több cég újragondolja üzleti politikáját, hogy csökkentse a bolygó terhelését.

Tavaly szeptemberben a McDonald's is beállt a sorba, és fogyasztói kérésre mostanáig 1361 helyszínen papírra cserélte a műanyag szívószálakat. Amire nagy szükség is volt, mivel a gyorsétteremlánc napi szinten mintegy 1,8 millió műanyag szívószálat értékesített csak az Egyesült Királyságban. A helyiek, úgy tűnik, mégsem elégedettek, és szeretnék visszakapni a klasszikus változatot.

Petíció a műanyag szívószálért

Martin Reed kezdett aláírásgyűjtésbe azzal az indokkal, hogy a papír szívószál teljesen alkalmatlan ivásra, hiszen szétfoszlik a folyadékban. Reed egészen konkrétan vécépapírgurigához hasonlította az eszközt. De mások is kifejtették nemtetszésüket a Twitteren:

- Támogatom a teknősök megmentését, meg minden, de kinek jutott eszébe kiadni ilyen szívószálat, ami azelőtt darabjaira hullik, hogy ittunk volna a turmixból? - írja egy másik felhasználó. A petíciót mostanáig 42 ezren írták alá, és ez a szám folyamatosan emelkedik.

30 percig bírnia kellene

Az étteremlánc szóvivője szerint beszállítóik garanciát vállaltak, hogy a papírtermékeknek legalább 30 percig bírnia kellene a pohárban, ezért megmutatták nekik a vásárlói visszajelzéseket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

- Azt gondolom, helyesen cselekszünk a műanyagszennyezés csökkentésével, és jelentős lépéseket teszünk a környezetvédelem felé - mondja a szóvivő. Az egyik beszállító reagált a történtekre, és ígértet tett a minőség javítására.

Kopár és barátságtalan volt a tanya: egy házaspár döbbenetesen átváltoztatta

A házaspár megdöbbenve tapasztalta, mi lett az egykori családi területből. Az erdőirtás következtében a föld kiszáradt, a vizek elapadtak, és földöntúli, élettelen táj fogadta őket. Szinte lehetetlennek tűnő feladatot vállaltak be: belefogtak a zöldítésbe, és 18 év alatt saját kezükkel keltették életre az elpusztult tájat. Nézd meg a káprázatos előtte-utána képeket!

Kopár és barátságtalan volt a tanya: egy házaspár döbbenetesen átváltoztatta

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük