Budapesten koncertezik a világhírű Bolsoj
Az Erkel Színházban lépnek fel a szólisták
Népszerű dallamok a Carmenből, az Aidából, a Toscából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Moszkvai Nagyszínház, itthon ismertebb nevén Bolsoj Tyeatr szólistái grandiózus vendégszereplésre érkeznek Budapestre. A nagyszabású koncertre december 12-én este 19 órakor kerül sor az Erkel színházban. Oroszország vezető színházának elsőrangú művészei lépnek a színpadra, többek között a világhírű Jelena Zelenszkaja, Szvetlana Shilova és Andrej Grigorjev.

Gyönyörű olasz operarészletek

A kétfelvonásos koncerten népszerű olasz operák fülbemászó akkordjai hallhatóak majd a két legnagyobbtól, Puccinitől és Verditől.

Az olasz operában az a nagyszerű, hogy teljesen beépült a köztudatba. Míg a német operák kissé nehezen emészthetőek, az olasz zeneszerzők olyan kedvelhető és megjegyezhető líraisággal komponáltak, hogy az méltán emelte őket az évszázados népszerűségbe.

A kivételes zenei eseményen olyan ünnepre hangoló delejes dallamok csendülnek fel, mint a Turandotból a Nessun Dorma, vagy a csábítóan gyönyörű La Habanera a Carmenből.

Jelena Zelenszkaja

Népszerű és nagyszerű repertoár

Puccini Gianni Schicchi című operája talán nem annyira ismerős a laikusabb operakedvelők számára, de ha meghallják az O mio babbino caro lélekbemarkoló hegedűszólóját, a jó értelemben vett katartikus libabőr garantált.

Ám nemcsak a borús élvezeteké az este, mert a Traviata könnyedén frivol futamai a Brindisi dalbetétben például mindenkit jókedvre derítenek majd.

Hogy teljes legyen a repertoár, a művészek ismert melódiákat énekelnek ezen kívül a Toscából, a Bohéméletből, a Rigolettóból és az Aidából. Az operagálán Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester dirigálja a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekart.


A Moszkvai Nagyszínházat a világ legjelentősebb opera- és balettszínházai között tartják számon. Unikális zenei eseménynek számít, hogy a moszkvai Bolsoj szólista énekesei végre Magyarországra, Budapestre is ellátogatnak. A koncertturnéjukat Pozsonyban folytatják, hogy népszerűsítsék az orosz opera- és balettművészet nagy hagyományú intézményét. A felejthetetlennek ígérkező koncertre jegyeket itt lehet beszerezni.

Ezt is szeretjük