Varázslatos mesék a magyar énekesnő tolmácsolásában
Rost Andrea hangoskönyve kicsiknek és nagyoknak
Az énekesnő ezúttal nem énekel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiánypótló mese CD jelent meg Rost Andrea tolmácsolásában! Tótfalusi István népszerű, Operamesék című kötete abban segíti a gyerekeket és a felnőtteket, hogy szórakoztató formában ismerjék meg az operairodalom 29 remekét, azok fordulatos cselekményét.

2 hangoskönyv már elkészült

Különleges hangról, különleges kiadványról van szó. Rost Andrea ugyanis ezúttal nem énekel, hanem prózában mesél azon a hangoskönyvön, amely 2013 márciusában jelent meg. Ezen Andrea négy opera történetét - A varázsfuvola, Turandot, A sevillai borbély, Figaró házassága - meséli el. A világhírű énekesnő hangját, előadásait felidézve talán nem tűnik túlzásnak azt mondani, hogy az operák világát hozza közelebb a gyerekekhez és szüleikhez az Operamesék című hangoskönyv.

Az Operamesék második része 2014 márciusában jelent meg. Ezen a hangoskönyvön Rost Andrea öt remekművet - Gianni Schicchi, Szöktetés a szerájból, Aida, Bajazzók, Pillangókisasszony - mesél el.

Énekel is

További különlegessége ennek a második résznek, hogy a művésznő énektudásából is ízelítőt kap a hallgató. Rost Andrea Puccini: Pillangókisasszony című operájából a címszereplő nagyáriáját énekli a 2. felvonásból. A felvétel a Magyar Állami Operaház előadásán készült, 2013. november 16-án.

Az Operamesék kiadványával a Kossuth Kiadói Csoport díjesővel zárta a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Az év kiadója, a Kossuth Kiadó lett, az év fővárosi könyvesboltja 3. helyezettjének az Örkény István Könyvesboltot választották és jelentős elismerése a hazai hangoskönyvkiadásnak, hogy a Mojzer Kiadó és a Kossuth Kiadó közös kiadásában megjelent Operamesék című hangoskönyv előadója, Rost Andrea a közönségszavazatok alapján elnyerte Az év hangoskönyv-hangja díjat.

Ezt is szeretjük