Mona Lisát vagy Putyint látod a képen? A legviccesebb mémek a világhírű festménnyel

Az internetes mémek Da Vinci leghíresebb festményét sem kímélik.

Mona Lisa - mém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mona Lisa rejtélyes mosolyáról vaskos köteteket jelentettek már meg. Egyesek szerint várandós volt Leonardo da Vinci modellje, mások a festőhöz fűződő szerelmi szálat feszegették, és persze vannak viccesebb kedvűek, akik szerint a sejtelmes mosoly és a zárt ajkak hátterében fogászati kezelés áll.

Akárhogy is, az 1500-as évek első felében készült festmény ma is a világ egyik leghíresebb alkotása, mely napjainkban is ezrek fantáziáját mozgatja meg.

A legviccesebb Mona Lisa-mémek

Míg korábban elsősorban az írók, történészek foglalkoztak a késő reneszánsz olajfestménnyel, ma már a mémgyártókat is megihleti. A módos firenzei kereskedő feleségéről, Lisa Gherardiniről készült festménnyel kapcsolatban számtalan - jobb és rosszabb - mémet találhatsz az interneten. Mi összegyűjtöttük a - szerintünk - legviccesebbeket.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük