Tényleg rákot okoz ez a tárgy, amit te is használsz? Az orvosok kiderítették!

Mindenki attól fél, hogy rákot okoz, de vajon ennek van alapja?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a mobiltelefon már évtizedek óta jelen van az emberek életében, még mindig viszonylag új találmánynak számít, és az emberre gyakorolt egészségügyi és más hatásai is folyamatos feltérképezés alatt állnak. Egy ausztrál kutatócsoport 30 éven át vizsgálódott, hogy kiderítsék, okozhat-e rákot a telefon. Íme, az eredmények!

A mobiltelefon és a rák

A legtöbb modern elektronikai eszköznél, köztük a mobiltelefonnál is felmerült, hogy a belőle kibocsátott rádióhullámok és sugarak talán összefüggésbe hozhatóak a rákos megbetegedések kialakulásával. Különösen az agydaganatra és az arc területeit érintő rákra gyanakodtak az orvosok. A Cancer Epidemiology új tanulmányából kiderült, hogy ausztrál tudósok egy lépéssel mindenki előtt jártak, és az elmúlt 30 évben ezt a lehetséges összefüggést kutatták.

Az 1982 és 2013 között végzett intenzív kutatómunka során a szakértők kiderítették, hogy semmilyen összefüggés nincs a mobiltelefon-használat és a daganatos megbetegedések kialakulása között. Munkájukat segítette az a tény is, hogy Ausztráliában minden egyes rákos diagnózist a törvény által rögzíteni kell, így nagyobb területen vizsgálódhattak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Megállapították, hogy az elmúlt 30 évben 90%-kal nőtt a mobiltelefonok és okostelefonok használóinak aránya, ezzel szemben a rákos megbetegedések száma nem emelkedett ilyen drasztikusan - és még ez a csekély növekedés is annak tudható be, hogy az orvostudomány fejlődése és a szűrővizsgálatok elterjedése miatt mára több esetben veszik észre a bajt, mint korábban.

Mindig húzd ki a töltőt, mielőtt felveszed a telefont! Ez a lány nem tette, és csúnyán megbánta

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük