Az orvosok is csodájára jártak a férfinak, aki sebezhetetlennek hitte magát
Mirin Dajo saját bőrén tapasztalta meg, hogy mégsem sebezhetetlen.

unnamed kész
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1912-ben született Arnold Gerrit Henskes, közismertebb nevén Mirin Dajo, holland előadóművész hírnevét annak köszönhette, hogy különböző szúróeszközökkel döfte át a testét.

Ha ez nem lenne elég, minden egyes attrakció vérzés-, sérülés- és fájdalommentesen zajlott. Még orvosi közreműködéssel is végrehajtotta a mutatványait, hogy bebizonyítsa: nincs semmi csalás vagy trükk előadásaiban.

Mirin Dajo, a sebezhetetlen férfi

Mirin Dajo már gyerekkorától kezdve különböző paranormális élményekről és megmagyarázhatatlan álmokról számolt be, de csak 33 évesen vette fejébe, hogy a teste sérthetetlen. Felmondott munkahelyén, és különböző kocsmákban lépett fel, ahol pénzért bárki bármilyen tárgyat átdöfhetett a rajta. Ekkoriban még poharakat és borotvapengéket is lenyelt. 

Dajo maga sem tudta megmagyarázni, hogyan lehetséges, hogy nem érez fájdalmat, és a mély sebeiből még vér sem fakad. Úgy gondolta, általa szeretne üzenni egy felsőbb erő az embereknek, hogy szakítaniuk kell a materialista világgal. Mások hipnózisra vagy indiai fakírtechnikára gyanakodtak.

Beszámolók alapján sérthetetlenségét több ízben is tesztelték: izzó vassal, forró vízzel is próbálták égetni bőrét, sőt kétszer fejbe lőtték fél méter távolságból, és még ezt is túlélte. Mindkét golyónak látszódtak a nyomai, az egyik a homlokán, a másik a jobb szeménél. Akár igaz, akár nem, már a videófelvételben látottak sem evilági jelenségnek hatnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Több ízben orvosokkal együtt bizonyította, hogy valóban véghez viszi ezeket a hihetetlen attrakciókat, és teljes mértékben képes átszúrni magán a tőröket. 1947-ben Svájcba költözött, és új társra lelt a számára idegen országban Jan Dirk de Groot személyében, aki azt nyilatkozta az előadóművészről, hogy több védőangyala is van, képes másokat gyógyítani, és telepatikus erővel is rendelkezik.

Egy évvel a költözés után állítólag hangok mondták neki, hogy egyen meg egy nagy hústűt, amit műtét során távolítsanak el belőle. Engedett a kérésnek, ám a kórházból való távozását követő 10. napon lefeküdt az ágyába, és többé nem ébredt fel.

Mirin Dajo a színpadon.
Mirin Dajo a színpadon.
Fotó: ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

Társa és annak felesége egy darabig azt hitték, hogy transzba esett vagy alszik, ám pár napon belül orvosok megvizsgálták, és megállapították, hogy egy napja halott. A halál okának az aorta, az emberi szervezet legnagyobb verőerének repedését jelölték meg, ám társa, Jan Dirk de Groot és Mirin Dajo sebésze cáfolta ennek tényét, a mérgezés gyanúja is felmerült.

Minden idők legbizarrabb cirkuszi mutatványai: akkor még mulattak a háromlábú fiún

Az akkori közönség számára az ilyesmi szórakoztató volt, és cseppet sem sajnálták, inkább kíváncsi szemekkel fürkészték a műsorszámokban fellépőket, jókora összegeket hagyva a jegypénztáraknál.

(Cikken belül kép forrása: Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük