Mókás link: nézd meg, mire keresnek éppen a Google-ön a világban!
Valós időben figyelheted meg, mások milyen szavakra keresnek rá éppen az interneten.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg nincs olyan a felhasználók között, akinek ne jött volna jól legalább egyszer a Google. Az internetes keresőóriás ma már nem csak arra szolgál, hogy könnyen rávezet a neten arra, amiről bővebb információt szeretnél megtudni.

Akár a szabadidődet is elütheted a különböző szórakoztató funkciókkal, amiket a 15 éves rendszer tartalmaz. Íme, két vicces és hasznos érdekesség.

Mire keresnek éppen a világban?

Mindenkinek megfordul a fejében, hogy egy bizonyos keresőszót vajon csak ő használ-e, vagy más is beírta már a böngésző keresősávjába - és ha igen, sokan vannak-e ezen illetők. Most akár választ is kaphatsz a kérdésre, hiszen a Google megmutatja, mi mindenre kíváncsiak az internetezők a nagyvilágban: lehet, hogy közte van az is, ami után te is kutatsz.

Ha van Google-fiókod, erre a linkre kattintva valós időben figyelheted, milyen szavakat pötyögnek be épp a felhasználók a keresőrendszerbe, és a lap bal alsó sarkában országokra lebontva is megtudhatod, melyek jelenleg a legtöbbet használt szavak. Magyarország egyelőre sajnos nincs a listában, de ettől függetlenül is érdekes dolgokat tudhatsz meg.

Ha nem szeretnél egyszerre sok szót látni a képernyőn, a bal felső sarokban a négyzetekre kattintva szabályozhatod a megjelenített találatok mennyiségét - minél több a négyzet, annál több a szó.

A legnépszerűbb keresőszavak

Nem csak arra kaphatsz választ, hogy jelenleg mi az, amire a legtöbben kíváncsiak a világban, de azt is megtudhatod, hogy általában mik azok a dolgok, amik a legjobban foglalkoztatják az embereket - annyira, hogy rá is keresnek a neten. A Google Trends - Népszerű keresések oldalán azt is megnézheted, hogy az éppen folyó napon melyek voltak a legnépszerűbb témák. A listát folyamatosan frissítik.

A valós idejű keresésekhez hasonlóan itt is megtekintheted országokra bontva a leggyakrabban használt kulcsszavakat, egyelőre itt is csak más országokét. Ezen kívül a bal oldali menüpontok közül a Toplistára kattintva kategorizálva is felfedezheted azokat a dolgokat, amik a legkeresettebbnek számítanak egy adott témában.

Ezt is szeretjük