3 praktikus dolog, amire a Google-t használhatod, és nem is tudtál róla
A Google-t nemcsak keresésre használhatod, a mindennapjaidat is megkönnyítik a funkciói.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem értesz valamit, ott a Sztaki, ha nem ismersz valakit, a Facebook, ha pedig nem tudsz valamit, a Google.

A legnépszerűbb keresőprogramot azonban ezen kívül még jó néhány hasznos, praktikus vagy jópofa dologra használhatod, amivel egyszerűbbé teheted az életedet. Ismerd meg a Google funkcióit, és használd őket a hétköznapokban - elvégre ezért készültek!

Okos naptár

Mióta a Google és a Gmail-fiókod összekapcsolható, a böngészőhöz még több praktikus opció fűződik. Ha például a nyitóoldalán a bal felső sarokban az Egyebek fülre kattintasz,a legördülő menüből kiválaszthatod a Naptárat.

Ez a kalendárium azonban jóval többre képes, mint a papíralapú zsebnoteszed: azon túl ugyanis, hogy beírhatod ide a fontos és emlékezetes dátumokat, a naptáradat megoszthatod például a kollégáiddal, így mindig láthatjátok, ki mikor ér rá például egy megbeszélésre.

Ha bal oldalt, a Más naptárak felirat mellett található kis nyílra kattintasz, felugrik egy menü - itt adhatod hozzá a saját naptáradhoz a kollégáidét, de érdemes böngészni egy kicsit az Érdekes naptárak között is.

Itt nemcsak a névnapokról és a magyar ünnepnapokról kaphatsz mindig friss információt, de például a komolyabb sportesemények naptárját is megnyithatod - ha feliratkozol a pasid kedvenc amerikaifoci-csapatának naptárára, és te figyelmezeted rá, amikor legközelebb játszanak, garantáltan leesik majd az álla.

A További elemek fül alatt a holdfázisokról, de akár a napkelte és a napnyugta időpontjáról is tájékozódhatsz.

A kis tudós

Biztosan neked is okozott már kellemetlenséget, amikor egy komolyabb munkához, például prezentációhoz vagy dolgozathoz kerestél anyagot az interneten, és rá kellett döbbenned, hogy a világhálóra sajnos csak az nem tölt fel anyagot, aki nem akar - így azonban az onnan származó információk hitelessége erősen megkérdőjelezhető.

Ha a Google nyitóoldalán a bal felső sarokból kiválasztod a Tudós opciót, a keresőfelület némileg megváltozik - így már alkalmas lesz arra, általános keresést végezz tudományos irodalmi anyagokban.

Egyetlen helyről különböző témakörök és források között kereshetsz például  pályatárs által lektorált cikkeket, tudományos kiadóktól, szakmai szervezetektől, kéziratokat tartalmazó adattárakból, egyetemektől és egyéb tudományos szervezetektől származó értekezéseket, könyveket, tartalmi kivonatokat és cikkeket. A Google Tudós segítségével megkeresheted a világ tudományos kutatási eredményei közül a legrelevánsabbakat - az így megszerzett tudással pedig már bátran büszkélkedhetsz a következő prezentációd során.

Személyre szabott hírek

Ha a Google kezdőoldalán a Hírek fülre kattintasz, máris az internet legfrissebb és legérdekesebb cikkei közül szemezgethetsz.

Ami azonban ennél is jobb: ha a Google-t a Gmail-fiókoddal összekötve használod, személyre szabhatod, hogy milyen híreket jelenítsen meg neked ezen az oldalon - így olyan lesz, mintha lenne egy újságod, amiben csak és kizárólag olyan hírek szerepelnek, amelyek téged érdekelnek.

Az alapvető témaköröket - Nemzetközi, Magyarország, Üzleti élet, Tudomány/Technológia, Sport, Szórakozás - egy jobb oldalt elhelyezett csúszka segítségével állíthatod be, attól függően, hogy mennyire érdekel az adott témakör, vagyis hogy mennyi hírt szeretnél ebből a topikból olvasni.

Ezen kívül arra is lehetőséged van, hogy új témakört rendelj a híreid közé, ha például a csillagászattal vagy éppen a kedvenc szórakozóhelyeddel kapcsolatos hírek érdekelnek, akkor csak pötyögd be, majd add hozzá a listához, így mindig naprakész lehetsz.

Ezt is szeretjük